Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam i o poradę pytam. 
Chciałbym zakupić dwie kolumny podłogowe ze wzmacniaczem/amplitunerem posiadającym tuner FM i bluetooth. Do tego podłączę tv i konsolę.
Jaki komplet polecacie w cenie do 1500zł? 
Myślałem o kolumnach magnat supreme 1002 lub 802 ale nie wiem jaki wzmacniacz/amplituner mógłbym zakupić żeby zmieścić się w budżecie. Pomieszczenie 4x5 m. Ktoś coś?

Napisano (edytowany)

Może jednak jakaś używana parka kolumn i do tego jakiś nowy budżetowy amplituner od pioneera lub yamahy, chyba, że tuner fm i bluetooth nie są konieczne wtedy można pomyśleć o jakimś używanym wzmacniaczu nad, rotel, marantz, i wtedy będziesz miał fajną bazę stereo. A jeśli zdecydujesz się na glośniki magnat to może coś z  cambridge audio do tego?

Edytowano przez Szymko66
Napisano

Budżet nie jest duży, ale jest możliwość zbudowania ciekawego zestawu zgodnie z Twoimi preferencjami. Spójrz na amplituner Yamaha R-S202D, do którego dobrały STX F-200n. Zestaw taki powinien Cię usatysfakcjonować.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy i wyceny.

Napisano

Myśle, że tak aczkolwiek jeśli już zwiększasz budżet to nadal kupiłbym używane głośniki :D tylko lepsze niekoniecznie kef mogą być tez klipsch b&w lub jakieś inne ale z trochę wyższej półki ta yamaha R-S202D tez jest dobrą alternatywą dla pionka

Napisano
31 minut temu, Q21 napisał:

Budżet nie jest duży, ale jest możliwość zbudowania ciekawego zestawu zgodnie z Twoimi preferencjami. Spójrz na amplituner Yamaha R-S202D, do którego dobrały STX F-200n. Zestaw taki powinien Cię usatysfakcjonować.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy i wyceny.

Gdzie mógłbym się umówić na taki odsłuch i wycenę? 

Napisano

A szkoda Twojego czasu na takie odsłuchy. Zdecydowanie sprzęt uzywany w tej cenie. Kupisz po prostu dziadostwo.

Z Używanym będzie problem i trzeba się będzie naszukać, Nowy to będzie po prostu marketowy ..... produkt.

Piotr

• 1 month later...
Napisano

Mam jeszcze jedno pytanko. Postawiłem na głośniki Magnat Supreme 1002 i chciałem to tego dokupić amplituner Yamaha s202d. Powiedzcie mi tylko proszę w jaki sposób mogę podłączyć to do telewizora? Ten aplituner ma tylko wejście na chinch. Telewizor takiego wyjścia nie ma, na aplitunerze nie ma wejścia optycznego ani HDMI. Da się to w ogóle jakoś połączyć?