msztolcman Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Cześć, Szukam jakichś kolumn/monitorów do swojego salonu. Salon ma wymiary 4.6*3.8 (załączam rysunek poglądowy). Na rysunku na zielono są kolumny, na czerwono kanapa, na żółto głowa odsłuchującego Kolumny nie mogą być stojące, pod sufitem (wysokość 2.45m) są zamontowane uchwyty na których w tej chwili wiszą kolumny od mojej starej wieży. Uchwyty są odsunięte ~20cm od obydwóch ścian. Mam amplituner Yamaha RX-S601D. Audiofilem nie jestem, raczej la(jkon)ikiem, wystarczy że będzie mi coś dobrze grało Zastosowanie: z muzyki sporo rocka, metalu, popu, trochę telewizja, trochę filmy akcji. Budżet: jak najniższy zakładam coś między 1 a 2k. Stawiam raczej na stereo, ew. jakieś 2.1. Podpowiecie co warto zamontować w takiej sytuacji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Spójrz na Polk Audio Signature S20, moim zdaniem będzie to najlepsze rozwiązanie do Twojego systemu. Zapraszam na odsłuchy oraz wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 listopada 2018 Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 Cześć, Prawdę mówiąc to trochę obojętne. Wiszące kolumny i tak zagrają średnio Polk S20 czy Magnat 723 będą ok. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msztolcman Napisano 16 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 Dzięki za podpowiedzi :) Nie wiedziałem, że powieszenie kolumn aż tak wpływa na to co się słyszy, cytując: Cytat i tak zagrają średnio :( Niestety, jak pisałem, nie mam możliwości postawienia tam czegoś, a już na pewno na podłodze - co najwyżej na komodzie, wys. ok 45cm, nie wiem czy to dobre/lepsze rozwiązanie niż moje wiszące kolumny? Przyjrzę się tej wymienionej dwójce, muszę też pokazać je lepszej połówce ;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 Zdecydowanie lepsze niż wieszać kolumny. Wtedy ma to sens. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts