Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Po zakupie kolumn pora na podłączenie ich jakimiś dobrymi kablami, ale takimi które nie będą niepotrzebnie przewyższały klasowo moje dotychczasowe klocki (Denon avr-4306 oraz fronty Vifa Sense VS6,5F). Kolumny maja możliwość podłączenia bi-amp. W amplitunerze będe miał wolne końcówki na tylne surroundy i można je wykożystać własnie do bi-ampu.
Czy warto inwestować w kable do tego połączenia czy lepiej pozostać w single-wiring? Aktualnie mam podłaczone pezewodami z auta dietz PROFESSIONAL SILVER line za 25 zł/m http://www.nokaut.pl/oferta/dietz-nr-23281.html
Początkowo bas strasznie sie ciągnął. teraz podczas wygrzewania jest już bardziej kontrolowany.
Poszukuje kabla o dobrej kontroli basu, dający dużo powietrza i życia brzmieniu.

Wstępnie przeglądając fora testy i opinie urzytkowników do swoich rozważeń wybrałem
Qed Silver Anniversary XT
Audionova MOONWALK
lub coś z audioquesta

Może ktoś miał doczynienie z podobnym zestawieniem i może wyrazić swoje opinie.

Pozdrawiam
Napisano
Qed jest niezły ,jeżeli masz podwójne terminale w kolumnach to zrób z niego też zworki.
Dwa miesiące temu widziałem na Allegro Qed-a Genesisa Silver Spirala ale były to odcinki 2x1,8mb i poszło to za ok. 250 zł.
Ciekawa propozycja to też Kimbert 4TC ,używany z drugiej ręki.
Napisano
Ciężko trafić coś ciekawego z drugiej ręki. Na allegro zwylke są nowe albo jak już wiele droższe wykraczające po za mój budżet.
1,8 metra by nawet wystarczyło, ale lepiej 2 metry lub 2,5 by jeszcze można było pobawić się z ustawieniami kolumn icon_smile.gif