Tomasz Ragus Napisano 19 listopada 2018 Napisano 19 listopada 2018 Zakladam nowy temat, w poprzedniej dyskusji pytalem o dac, troche sie juz wyjasnilo, a wiec: Moj zestaw: Amplituner: Anthem MRX-520, do tego koncowka mocy: Vincent SP-331 Kolumny: Klipsch RF-7 II Co polecacie all in one czyli moon 390 czy Hugo 2 + malinka? Ewentualnie cos innego. (wiem, spora rozbieznosc cenowa, budzet max 20 tys. lol) Wszystko wpiete bezposrednio do koncowki mocy. Anthem robi jako kino domowe osobno. Muzyka z macbooka pro usb C i strumieniowanie w wysokiej jakosci. Zalezy mi na swobodnym przesylaniu muzyki po sieci z dyskow i z tel fajny dostep zdalny? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 19 listopada 2018 Napisano 19 listopada 2018 Cześć, Jeżeli szukasz bezkompromisowego połączenia, z bardzo dobrą aplikacją i fenomenalną jakością brzmienia to zdecydowanie polecam Moon'a 390. Brzmienie jest niezwykle rozdzielcze i wciągające. Mamy w tym przypadku specjalną aplikację Mind2, która działa piekielnie szybko ale trzeba się do niej przyzwyczaić ( z resztą jak do każdej). Chord Hugo 2 to również dobra propozycja ale brzmienie jest bardziej techniczne i brakuje takiej namacalności jaką daje Moon. Dodatkowo Malinka potrafi się czasem zaciąć i działać nie do końca tak jak byśmy tego oczekiwali. Dlatego też sam postanowiłem sprzedać i odłożyć pieniądze na sprawdzoną konstrukcję. Zapraszam do kontaktu na Priv gdzie możemy umówić się na wypożyczenie sprzętu lub odsłuch w naszym salonie. Pozdrawiam Szymon Odpisz, cytując
S4Home Napisano 19 listopada 2018 Napisano 19 listopada 2018 Brzmieniowo Hugo 2. Funkcyjnie moon. Malina jest przez branże pomijana bo jej nie sprzedaje. Zobacz u melomanów z jakimi systemami zestawiają malinkę Piotr Odpisz, cytując
Q21 Napisano 20 listopada 2018 Napisano 20 listopada 2018 Malinka jest poprawna ale są z nią częste problemy i wiem to z doświadczenia. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest już Intel NUC z postawionym systemem Daphile ale tutaj czasem są problemy z Tidal'em. To są wszystko półśrodki, które w swojej cenie są bardzo dobre ale daleko im do ideału Odpisz, cytując
S4Home Napisano 20 listopada 2018 Napisano 20 listopada 2018 Oczywiście nie jest to tak prosty interfejs jak w gotowych urządzeniach. Ale ma niewątpliwą przewagę. Co jeśli za 4 lata kolejny artysta muzyczny, a już słyszałem o dwóch, uruchomi swoją platformę muzyczna. Spotify i tidal nie mają się jakoś wyjątkowo wybitnie. Powstanie nowa platforma i co wtedy? Na malinkę nie ma tego problemu w ciągu 3 dni ktoś napisze nowy soft. Piotr Odpisz, cytując
Tomasz Ragus Napisano 21 listopada 2018 Autor Napisano 21 listopada 2018 Musze sprawdzic jak to dziala z iosem. Korzystal ktos? Generalnie zalezy mi na tym, alby to plynnie chodzilo, nie wywalalo ciagle. Q21 moglbys cos wiecej powiedziec o tym systemie? a moze poprostu wezme oba, moona i tego chorda Tylko chyba juz za duzo tych przejsciowek bedzie. Chord mi sie podoba bo jest przenosny i mobilny, moge do niego podlaczyc swoje sluchawki, czy np puszczac z tel hi fi tidala i innych serwisow. Dobrze rozumuje? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 21 listopada 2018 Napisano 21 listopada 2018 Dobrze. Ale moim zdaniem posiadanie obu .... No branża się ucieszy wiesz o co chodzi heheheheh Po prostu to się troszkę mija z celem. Moim zdaniem weź oba. Przetestuj i wtedy decyduj. Piotr Odpisz, cytując
Recommended Posts