Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Zakladam nowy temat, w poprzedniej dyskusji pytalem o dac,

troche sie juz wyjasnilo, a wiec:

Moj zestaw:

Amplituner: Anthem MRX-520,
do tego koncowka mocy: Vincent SP-331
Kolumny: Klipsch RF-7 II

Co polecacie all in one czyli moon 390 czy Hugo 2 + malinka?

Ewentualnie cos innego. (wiem, spora rozbieznosc cenowa, budzet max 20 tys. lol)

Wszystko wpiete bezposrednio do koncowki mocy.

Anthem robi jako kino domowe osobno.

Muzyka z macbooka pro usb C :) i strumieniowanie w wysokiej jakosci.

Zalezy mi na swobodnym przesylaniu muzyki po sieci z dyskow i z tel fajny dostep zdalny?

Napisano

Cześć,

Jeżeli szukasz bezkompromisowego połączenia, z bardzo dobrą aplikacją i fenomenalną jakością brzmienia to zdecydowanie polecam Moon'a 390. Brzmienie jest niezwykle rozdzielcze i wciągające.  Mamy w tym przypadku specjalną aplikację Mind2, która działa piekielnie szybko ale trzeba się do niej przyzwyczaić ( z resztą jak do każdej).

Chord Hugo 2 to również dobra propozycja ale brzmienie jest bardziej techniczne i brakuje takiej namacalności jaką daje Moon. Dodatkowo Malinka potrafi się czasem zaciąć i działać nie do końca tak jak byśmy tego oczekiwali. Dlatego też sam postanowiłem sprzedać i odłożyć pieniądze na sprawdzoną konstrukcję.

Zapraszam do kontaktu na Priv gdzie możemy umówić się na wypożyczenie sprzętu lub odsłuch w naszym salonie.

Pozdrawiam
Szymon

Napisano

Malinka jest poprawna ale są z nią częste problemy i wiem to z doświadczenia. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest już Intel NUC z postawionym systemem Daphile ale tutaj czasem są problemy z Tidal'em. To są wszystko półśrodki, które w swojej cenie są bardzo dobre ale daleko im do ideału

Napisano

Oczywiście nie jest to tak prosty interfejs jak w gotowych urządzeniach. Ale ma niewątpliwą przewagę. 

Co jeśli za 4 lata kolejny artysta muzyczny, a już słyszałem o dwóch, uruchomi swoją platformę muzyczna. Spotify i tidal nie mają się jakoś wyjątkowo wybitnie. Powstanie nowa platforma i co wtedy? 

Na malinkę nie ma tego problemu w ciągu 3 dni ktoś napisze nowy soft.

Piotr

Napisano

Musze sprawdzic jak to dziala z iosem.

Korzystal ktos?

Generalnie zalezy mi na tym, alby to plynnie chodzilo,

nie wywalalo ciagle. 

Q21 moglbys cos wiecej powiedziec o tym systemie?

a moze poprostu wezme oba, moona i tego chorda :D

Tylko chyba juz za duzo tych przejsciowek bedzie.

Chord mi sie podoba bo jest przenosny i mobilny, moge do niego podlaczyc swoje sluchawki,

czy np puszczac z tel hi fi tidala i innych serwisow. 

Dobrze rozumuje? :)