piotr99 Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 Słucham płyt cd z odtwarzacza podłączonego coaxialem do daca (plus oczywiście poprzez USB). Aktualnie to CA Azur 640C v2. Jak na tę półkę cenową gra całkiem przyzwoicie. Sam napęd nie jest zbyt cichy i jego kultura pracy pozostawia wiele do życzenia, ale audio całkiem ok. Ale człowiek oczywiście kombinuje, czy nie może być lepiej. Czy ma sens wymiana na coś starego: -CD Musical Fidelity X RAY V-3 -Krell 250cd nowszego: -CYRUS CD 8 SE2 -Primare CD21 -Primare CD31 (XLRy i wyjścia RCA niepotrzebne) czy całkowicie nowego: -PRO-JECT TRANSPORT CD BOX DS2 -Audiolab 8300CD Co polecacie z własnego doświadczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 Jeśli masz dobrego DAC’a, to spójrz na cyfrowy transport Audiolab 6000CDT. W danym budżecie moim zdaniem rozwiązanie bezkompromisowe. Ewentualnie można rozwaźyc 8300CD, który teraz jest w świetnej ofercie, ale jako cyfrowy transport sprawdzi się podobnie jak 6000CDT. Zapraszam na odsłuchy, wyceny oraz jeśli nie jesteś przekonany, do wypożyczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 Cyrus robi rewelacyjne odtwarzacze cd. audiolab nieco się gryzie z innymi produktami ale możesz go sprawdzić. Cyrus będzie po prostu solidnym CD kiem na lata. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr99 Napisano 19 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 8300CD oglądałem u Was na Audio Show. Teraz mam przetwornik chiński z Sabre 9038PRO i jestem ciekawy jak wypadłoby porównanie. Wzmacniacz Hegel H200. Interconnect XLR Nordost. Nie wiedziałem, że można sprzęt wypożyczać/wypróbować, jaki jest koszt? Cyrusa także rozważam. Dziękuję za odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 Zapraszamy, mamy oczywiście także Cyrus oraz Audiolab, można wypożyczyć. Po prostu wpłacasz ustaloną kwotę za urządzenia, jedynym kosztem po Twojej stronie jest odesłanie urzadzenia do nas, my zwracamy całkowitą kwotę jaką zapłaciłeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr99 Napisano 20 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 Dzięki za info, zadzwonię dzisiaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts