fingerxtr Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 (edytowany) Witajcie, Chodzi o wzmacniacz stereo do Kolumn Mission M35i, mam pokój 50m2 ,słucham najróżniejszej muzyki ,ale też sporo jazzu,smooth jazzu. czytałem wątek o zakupie wzmaka z 2012,czy od tego czasu coś się zmieniło, moglibyście coś poradzić innego czy wykorzystać tamte rady? Budżet podobny ok.1500. Chętnie kupię używany. (zależy mi na pilocie-siedzę z 5m od głośników) Edytowano 19 listopada 2018 przez fingerxtr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 Harman hk680, Denon pma1500r Soniaki z serii es Onkyo 8870 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fingerxtr Napisano 19 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 3 godziny temu, S4Home napisał: Harman hk680, Denon pma1500r Soniaki z serii es Onkyo 8870 Piotr Jak w takim razie wypada YAMAHA A-S701 ,Marantz PM7000,(PM68),porównując do tego co napisałeś. Nie umiem tego napisać fachowo,ale chodzi o to ,żebym był w stanie usłyszeć instrumenty w górnym zakresie tonów(bez krwawienia)-nie chodzi tylko o to ,żeby powalić basem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 No to niższe modele niż napisałem. Z tym że nowsze. Pm7000 na pewno nie do m35i Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fingerxtr Napisano 20 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 (edytowany) Czytam sobie o HK 680, i pytanie jest takie : 680 czy 690? Edytowano 20 listopada 2018 przez fingerxtr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 690 jest praktycznie nie dostępna na rynku wtórnym. A jak się pojawi to jej cena jest zaporowa. Bardzo rzadko spotykany wzmak. Lepszy od 680. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 Twoje kolumny grają bardzo miękko, szukaj jakiejś Yamahy- zgrywa się z twoimi kolumnami bardzo dobrze np. A-S701/700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 Do 50 m i tych kolumn trzeba czegoś mocniejszego. Zaufaj mi @Top Hi-Fi Poznań Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 Ciężko mi zaufać, gdy polecasz ciepłego Denona do ciepłych Missionów Chyba, że 1500 gra zupełnie inaczej to zwracam honor. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fingerxtr Napisano 20 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 Dziękuje za sugestie HK 690 pojawiły się dwa - 1,7 i 2 tyś. trochę szalona cena. W każdym razie postawiłem na HK 680 ( dzięki S4Home ) ,zobaczę jak się sprawdzi ,liczę ,że będzie ok. Gdyby jednak nie ,to może nie będzie tak trudno go wymienić na inny. W każdym razie wiele pozytywnych opinii w Polsce i poza. Dziękuję jeszcze raz za sugestie. Posłucham i dam znać jak to wyszło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 listopada 2018 1500R nie jest ciepły. ! Cieplejszy jest Harman, ale on swoją dynamiką i zapasem mocy zdecydowanie to równoważny. 9 godzin temu, fingerxtr napisał: Dziękuje za sugestie HK 690 pojawiły się dwa - 1,7 i 2 tyś. trochę szalona cena. W każdym razie postawiłem na HK 680 ( dzięki S4Home ) ,zobaczę jak się sprawdzi ,liczę ,że będzie ok. Gdyby jednak nie ,to może nie będzie tak trudno go wymienić na inny. W każdym razie wiele pozytywnych opinii w Polsce i poza. Dziękuję jeszcze raz za sugestie. Posłucham i dam znać jak to wyszło. To chora cena! Ale tak to jest kiedy sprzetu jest mało. Ok, czekam na info. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts