Mack #1 Napisano 28 sierpnia 2008 Witam.Zdecydowałem się napisać na tym forum ponieważ potrzebuję pomocy Konkretnie chodzi o kupno jakiegoś zestawu audio do pokoju o wymiarach 4,60x2,90m.Czy możecie mi polecić jakieś dobre mini-wieże (wiem, że jakościowo to nie będzie takie jak tzw "klocki" jak to niektórzy mówią, ale na nie mnie niestety nie stać ;p)Cena tak do 1500zł, może być trochę więcej.Muzyka, której słucham - hardrock, bluesPozatym, gdyby się komuś chciało to jakieś głośniki do tego pokoju. Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arti #2 Napisano 28 sierpnia 2008 WitamZ kwota 1500 + - cos tam pomyslabym juz bardziej o tzw "klockach" jak to nazwales niestety uzywanych. Ale to nie dowod ze beda zle graly. A jezeli jestes zdecydowany na mini wieze to proponuje Yamaha Piano Craft. Niestety nowa rowniez kosztuje ponad 2tys.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Waldek #3 Napisano 28 sierpnia 2008 Witam!Pianocraft, duży wybór na Megamedia i mają promocje: http://www.megamedia.pl/zestaw-hi-fi-yamah...e-700.php?off=0, lub trochę droższa ; http://www.megamedia.pl/zestaw-hi-fi-yamah...e-810.php?off=1 . I to by było na tyle w tym temacie, nic lepszego taniej nie kupisz.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
audionet #4 Napisano 28 sierpnia 2008 Kup Piano Crafta a z czasem jak będziesz chciał polepszyć dźwięk i kasa ci na to pozwoli będziesz mógł wymienić kolumny na lepsze.I już kolejny kroczek do przodu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #5 Napisano 28 sierpnia 2008 Oprócz dyżurnego PianoCrafta pojawiła się miniwieża Philips-a ,podobno niezła ,EIS-ę nawet dostała w tym roku. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
el.magnifico #6 Napisano 28 sierpnia 2008 To może ja się też dorzucę do tematu. Zastanawiam się nad Yamahą Pianocraft E810 i Philipsem MCD908. Nie mam możliwości porównania tych dwóch sprzętów a zależy mi na wybraniu jednego z nich. Philips ma niby większą moc ale nie wiem jak z jego dźwiękiem. Mam pokój 17m kw. więc potrzebuję głośnego sprzętu. W przyszłości myślę też o jakimś wzmacniaczu i lepszych kolumnach. Sprzęt będzie pracował podłączony do komputera (najczęściej), czasem też pod TV (do momentu zakupu porządnego kina). Chodzi mi o dobre odtwarzanie muzyki, szczegółowe bez zlewania poszczególnych dźwięków. Muzyka jaką słucham to najcięższe odmiany metalu, czasem delikatnie stary rock i heavy. Pomóżcie mi w wyborze. Aha byłbym zapomniał. Obecnie moje uszy "pieści" Philips FW M399 - taki z tych "klocków" jak to nazywacie. Oczekuję od nowej wieży lepszego dźwięku z większym "kopem" od obecnej, która ma zbyt dużo basu i tym samym brak jej szczegółowości w środkowych partiach.PS. Mówicie, że nie da się PianoCrafta kupić taniej? To co sądzicie o TYM sprzedawcy i tej cenie? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mr_Hide #7 Napisano 2 września 2008 Cytat To może ja się też dorzucę do tematu. Zastanawiam się nad Yamahą Pianocraft E810 i Philipsem MCD908. (...). Chodzi mi o dobre odtwarzanie muzyki, szczegółowe bez zlewania poszczególnych dźwięków. Muzyka jaką słucham to najcięższe odmiany metalu, czasem delikatnie stary rock i heavy. Pomóżcie mi w wyborze. (...).PS. Mówicie, że nie da się PianoCrafta kupić taniej? To co sądzicie o TYM sprzedawcy i tej cenie? 1. Mam Pianocrafta. Sympatyczna rzecz, acz ma swoje ograniczenia, jak to mini. Nie do dużych pomieszczeń. Brzmienie czyste i dość rozdzielcze, ale jej monitorki to będzie za mało dla Twoich potrzeb, jak sądzę (basik jest niezły, ale do ciężkiego metalu - ? nie wiem, bo nie gustuję w takiej muzyce, jak TY).Koniecznie posłuchaj, znim kupisz!2. Ja planuję wymienić jej (niezłe) monitorki na podłogówki - w pok. 20 m2 brakuje mi wypełnienia dźwiękiem (nie o głośność mi chodzi, ale o propagację).3. Cena u tego dostawcy jest realna. Nie wiem, czy jest w niej ewentualny SENSOWNY serwis? Z drugiej strony: jeszcze nie słyszałem o tym, by Pianocraft komuś wysiadł... 4. Zastanów się, czy wystarczy Ci ten zestaw podłączeń, który oferuje PC810?Bo ja musiałem dokupić rozdzielacz audio, aby podpiąć do jednego wej. AUX/TV jednocześnie gramofon (konieczny przedwzmacniacz!), TV i nagrywarkę.Oprócz tego używam jeszcze magnetofonu (dedykowane wej./wyj. w PC810).Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miro88 #8 Napisano 3 września 2008 Warto nadmienić że do Pianocrafta można podłączyć subwoofer. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piales #9 Napisano 5 września 2008 (edytowany) Witam forumowiczów!Ja tez pragnę dorzucić się do tematu. Zastanawiam sie nad kupnem PC-e810, który zbiera bardzo pochlebne opinie, ale w grę wchodzi równiez wspomniany Philips MCD908 jak również JVC-EX A10 (drewniane membrany w głośnikach!). Czy ktoś ma jakies doświadczenia odsłuchowe z Philipsem lub JVC?. Słucham głównie jazzu ale zdecydowanie w odmianie tradycyjnej i popularnej od dixielandu poprzez swing do smooth jazzu. Dużo też słucham muzyki instrumentalnej (głównie orkiestry rozrywkowe) oraz audycji radiowych (słuchowiska, reportaże). Co do brzmienia to preferuje dźwięk miękki z zaznaczonym basem - jak ktoś na forum napisal w klimacie trójki końca lat 70 i początku lat 80. Słucham raczej cicho w pokoju 20m2. W Top hi-fi mozna zamiast głośnikow firmowych od PC kupić PC z kolumnami B&W 685 lub 686. Intryguje mnie 685. Co sądzicie o takim zestawie?Z góry dzięki za podpowiedzi! Edytowano 5 września 2008 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach