gaara21 Napisano 9 września 2008 Udostępnij Napisano 9 września 2008 a wiec tak mam wzmachol Xindak XA6200 i kolumny JBL L 880. wszystko gra fajnie ale mam do dyspozycji troche kasy i chce kupic nowy cd zeby zastapic moj wiekowy juz odtwarzacz. HELP:D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 9 września 2008 Udostępnij Napisano 9 września 2008 odradzalby kupowania cd Xindak-a. nie ma dobrych notowan wsrod prasy fachowej i wsrod kolegow ktorzy sie z nim kiedys spotkali. wszystko zalezy ile chcesz przeznaczys na zrodlo i oczywiscie musisz dokonywac odsluchow bo nikt lepiej Ci nie podpowie jak wlasne ucho Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaara21 Napisano 9 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2008 moge wydac na zrodlo 2,5k. sam tez ocenie ale chcialbym zebyscie podali powiedzmy 5 najlepszych a z tego juz wybiore:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 9 września 2008 Udostępnij Napisano 9 września 2008 Z nowych:1.Usher CD-7 1,7-1,8kzł2.Yamaha CD S1000 powinna zmieścić się w budżecie bo kosztuje podobno 50% tego co CD S2000 ale zawsze można ponegocjować cenę w każdym bądż razie ja tak zrobiłem i dostałem "ładny" upuścik. Test we wrześniowym AV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaara21 Napisano 10 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2008 nie ma juz wiecej propozycji?;( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 10 września 2008 Udostępnij Napisano 10 września 2008 Witam!A są! I to ile!:-Pioneer PD-D6-J , 1399 zł;-Marantz SA7001, 2421 zł;-Onkyo DX-7555, 2399 zł;-Sherwood CD-722, http://www.sherwood.de/products/cd_772.php, 1100 zł w Media Markt;-Cambridge audio Azur 740 C, 2399 zł;-Vincent CD-S2, 1760 zł;-Audiolab 8000 CD, 2349 zł;-Rotel RCD-06, 1919 zł;-Creek Evo CD, 2495 zł;-Arcam FMJ CD17, 2190 zł.Jak widać wybór wielki, a znane i uznane firmy też bywają w tych okolicach cenowych.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 10 września 2008 Udostępnij Napisano 10 września 2008 Może napiszę coś o wymienionych wyżej CD-kach ,których miałem okazje posłuchać:-Marantz 7001 - problem z wczytywaniem płyt ,zwłaszcza CD ,dzwięk raczej ciepły-Onkyo 7555 mam słabość do tej Firmy ale ten model jak zwykle trochę za "ciemny" mała rozdzielczość.-Cambridge 740C nie mogę zrozumieć czym zachwycają się Recenzenci.-Rotel RCD-06 ,niezły jak za te pieniądze ,ja za mojego RCD-02 cztery lata temu zapłaciłem 3kzł.-Audiolab 8000 - z dziesięć lat temu jak był produkowany w GB to było coś ,teraz jak markę kupili Chińczycy, chyba nic nie zrobili i nie poprawili w środku ,zadziłał tylko Księgowy - wg. dzwięk wykastrowany.To są moje subiektywne odczucia po "przesłuchaniu" tych CD-ków w swoim systemie albo w systemach moich kolegów, nie na żadnych Wystawachani w Salonach w pomieszczeniach odsłuchowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 10 września 2008 Udostępnij Napisano 10 września 2008 I po co to wszystko, skoro kolega chyba się na nas obraził. A i tak ma jeszcze 5 sztuk do wyboru. A swoją drogą to ciekawe, rozpiętość cen za np. Rotela w sześciu sklepach wg. Ceneo, to od 1919 zł do 2659 zł. A z tego co pamiętam, to i tak nie najwięcej. W wypadku wspomnianego wyjątkowo chłodno przez Fono Audiolaba, różnica między najtańszym a najdroższym wyniosła 1150 zł.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 11 września 2008 Udostępnij Napisano 11 września 2008 WitamFono Master.Słyszałerm również dobre opinie o Advance Acoustic MCD 302 II.Słuchałeś go kiedyś?Ja sam słucham muzyki na Rotel RCD-06 i wydaje mi się że trudno będzie go pobić w tej cenie.Waldek. Co do róznicy cen to jest ona niekiedy niesamowita.Kiedys byłem bardzo podejrzliwy przy tak duzych róznicach,czy aby to nie jest jakiś przekret.Moje obawy były na szczescie niepotrzebne.Różnica przy zakupie mojego ampli wyniosła 2400 zl.I to uwazam za dobry zakup.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 11 września 2008 Udostępnij Napisano 11 września 2008 gaara21A ten "wiekowy twój odtwarzacz CD" jak sam piszesz to co niby jaki ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts