PSV !!! Napisano 12 września 2008 Napisano 12 września 2008 Dzień dobry, potrzebuje kupić Tuner Radiowy - Cyfrowy (Nie musi być RDS chodź nie zaszkodzi jak będzie ) Cena Tunera od 80zł do 120zł. Tuner będzie podłączony do wzmacniacza Onkyo A-8220. Mam w domu sygnał z telewizji kablowej wiec dobrze jakby miało możliwość podłączenia anteny.Proszę o szybką odpowiedź Odpisz, cytując
Fono Master Napisano 12 września 2008 Napisano 12 września 2008 Masz wzmacniacz Onkyo to kup na Allegro jakiś tuner Onkyo.Zapewne chodzi Ci o Tuner z cyfrową syntezą częstotliwości /tzn. z takim wyświetlaczem co cyferki pokazuje a nie ze skalą na której trzeba przesuwać wskażnik/,bo właściwy tuner cyfrowy to DAB ale u nas nie ma cyfrowej emisji naziemnej programów radiowych no może parę eksperymentalnych. Odpisz, cytując
mejson Napisano 12 września 2008 Napisano 12 września 2008 Cytat Dzień dobry, potrzebuje kupić Tuner Radiowy - Cyfrowy (Nie musi być RDS chodź nie zaszkodzi jak będzie ) Cena Tunera od 80zł do 120zł. RDS w stacjonarnym sprzęcie to faktycznie overkilling Cytat Mam w domu sygnał z telewizji kablowej wiec dobrze jakby miało możliwość podłączenia anteny. Jaki tuner popracuje bez anteny? Każdy ma gniazdo;-)A na poważnie to na Allegro znajdziesz cała gamę tunerów w cenie ok 100 zł.Dobrą opinię mają Yamaha i Denon - te znam, to mogę potwierdzić. Są czułe i ładnie brzmią.Ale wszystko zależy od jakości sygnału radiowego - kablówka powinna nadawać porządnie, ale czy ma wszystkie potrzebne stacje?U mnie Aster nadaje tylko kilka i muszę korzystać z anteny zewnętrznej a przy słabym sygnale dużą rolę odgrywa czułość tunera. Odpisz, cytując
PSV !!! Napisano 12 września 2008 Autor Napisano 12 września 2008 Ja mam Multimedia i tam jest każda stacja co jest do odbioru możliwa w Rzeszowie. Odpisz, cytując
Recommended Posts