PSV !!! Napisano 12 września 2008 Udostępnij Napisano 12 września 2008 Dzień dobry, potrzebuje kupić Tuner Radiowy - Cyfrowy (Nie musi być RDS chodź nie zaszkodzi jak będzie ) Cena Tunera od 80zł do 120zł. Tuner będzie podłączony do wzmacniacza Onkyo A-8220. Mam w domu sygnał z telewizji kablowej wiec dobrze jakby miało możliwość podłączenia anteny.Proszę o szybką odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 12 września 2008 Udostępnij Napisano 12 września 2008 Masz wzmacniacz Onkyo to kup na Allegro jakiś tuner Onkyo.Zapewne chodzi Ci o Tuner z cyfrową syntezą częstotliwości /tzn. z takim wyświetlaczem co cyferki pokazuje a nie ze skalą na której trzeba przesuwać wskażnik/,bo właściwy tuner cyfrowy to DAB ale u nas nie ma cyfrowej emisji naziemnej programów radiowych no może parę eksperymentalnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 12 września 2008 Udostępnij Napisano 12 września 2008 Cytat Dzień dobry, potrzebuje kupić Tuner Radiowy - Cyfrowy (Nie musi być RDS chodź nie zaszkodzi jak będzie ) Cena Tunera od 80zł do 120zł. RDS w stacjonarnym sprzęcie to faktycznie overkilling Cytat Mam w domu sygnał z telewizji kablowej wiec dobrze jakby miało możliwość podłączenia anteny. Jaki tuner popracuje bez anteny? Każdy ma gniazdo;-)A na poważnie to na Allegro znajdziesz cała gamę tunerów w cenie ok 100 zł.Dobrą opinię mają Yamaha i Denon - te znam, to mogę potwierdzić. Są czułe i ładnie brzmią.Ale wszystko zależy od jakości sygnału radiowego - kablówka powinna nadawać porządnie, ale czy ma wszystkie potrzebne stacje?U mnie Aster nadaje tylko kilka i muszę korzystać z anteny zewnętrznej a przy słabym sygnale dużą rolę odgrywa czułość tunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSV !!! Napisano 12 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2008 Ja mam Multimedia i tam jest każda stacja co jest do odbioru możliwa w Rzeszowie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts