bystry1984 Napisano 25 listopada 2018 Udostępnij Napisano 25 listopada 2018 Witam wszystkich użytkowników. Potrzebuję porady, wsparcia technicznego, a mianowicie...chciałbym wymienić swoje kolumny. Do tej pory używam zestawu M-audio MKII. Chciałbym wymienić same fronty, a że się nie znam aż tak to nie wiem jakie wybrać. Mam swój typ ale się wacham. Mam aplituner Onkyo TX-SR505E. https://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-sr505e-43389.html Chciałem do niego dokupić kolumny firmy STX: https://stx.pl/stx-graviton-900.html Nie wiem czy to jest dobry wybór. Czy nie mają za dużo mocy. Czy może coś innego grałoby lepiej. Chciałbym o jakieś porady... jakieś sugestie. Za wszystkie dziękuję :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 listopada 2018 Udostępnij Napisano 25 listopada 2018 Witaj, oj, nie wiem czy to najlepszy pomysł. Z oferty STX znacznie lepszą opcja jest np. STX Electrino 250. Ale wracając do naszego tematu, aby zaproponować konkretne rozwiązania, podaj proszę więcej informacji, przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie. Jaki masz maksymalny budżet w jakim możemy poruszać się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bystry1984 Napisano 25 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2018 1. W tym momencie stałyby w pomieszczeniu 17m2, ale za ok. 2lata byłyby w pomieszczeniu 30m2 i docelowo do takiego pokoju chcę dobrać kolumny 2. Gatunki prócz metalu to wszystkie, Od hip hopu po instrumental 3. Lubię jak słychać bass, aczkolwiek jakimś tam melomanem nie jestem. po prostu muszą mieć odpowiedni zapas mocy i przy głośnym odtwarzaniu żeby nie harczały sopran czy bass 4. Budżet ok 2 tyś złotych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 listopada 2018 Udostępnij Napisano 26 listopada 2018 Nie ma szans aby ta 505tka nagłośniła te kolumny. Nie jest to możliwe. Chcesz duże kolumny mocne, z potężnym basem. W tej cenie Magnat Shadow 207. Albo większe tańsze Supreme 202. Musisz tak czy siak pomyśleć o wymianie amplitunera. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 listopada 2018 Udostępnij Napisano 26 listopada 2018 W takim razie nadal pozostaję przy STX Electrino 250, można jeszcze ewentualnie Magnat Shadow 209. Piotrek ma rację, amplituner docelowo także do wymiany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts