mlodydg Napisano 4 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 grudnia 2018 W moim przypadku wygląd nie ma znaczenia skupiam się na dźwięku jaki dany wzmacniacz generuje choć fakt dla części urzadzen Cyrusa czas się dawno zatrzymał. S4Home jesteś w stanie porównać cyrus do regi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 4 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2018 Ja na to mówię „ stary kalkulator” ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2018 Dla mnie też nie ma znaczenia ale w tym modern świecie , gdzie architekt decyduje no.... Trzeba coś zmienić nie długo. Ja wole dźwięk Cyrusa. Ale widzę tu podobieństwo i podobna brytyjska szkole brzmienia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodydg Napisano 5 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 Miałem przyjemność dzisiaj odsłuchać Rege niestety bez możliwość konfrontacji z Cyrus-em wiec nijak nie mogę ich porównać ze soba. Rega moim zdaniem bardzo szczegółowa, spokojna ale raczej bez power-a Przez chwile mogłem również posłuchać Atoll-a in100se i odniosłem wrażenie, że w dłuższym odsłuchu mógłby być męczący choć miał moc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwynbleidd Napisano 5 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 Dnia 4.12.2018 o 06:46, S4Home napisał: To prawda Cyrusa trzeba lubić i akceptować. Bo model ONE jeszcze w tłumie przejdzie. Ale klasyczne wzmacniacze, odtwarzacze czy wszelkie produkty tej firmy przypominają stare ATARI czy PEGASUSY. Ten wygląd nie zmienia się od lat Ma to oczywiście swój klimat. Piotr Wg mnie, wygląda wypisz, wymaluj jak jakieś starsze CB Radio z TIR’a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 5 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 1 godzinę temu, mlodydg napisał: Miałem przyjemność dzisiaj odsłuchać Rege niestety bez możliwość konfrontacji z Cyrus-em wiec nijak nie mogę ich porównać ze soba. Rega moim zdaniem bardzo szczegółowa, spokojna ale raczej bez power-a Przez chwile mogłem również posłuchać Atoll-a in100se i odniosłem wrażenie, że w dłuższym odsłuchu mógłby być męczący choć miał moc A na jakich kolumnach miałeś przyjemność odsłuchiwać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodydg Napisano 5 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 kolumny poza budżetem, odsłuch był na "szybko" udało mi się wszczelić pomiędzy dwa umówione odsłuchy kef q950 heco celan revolution 9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 5 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 Takie odsłuchy są bez sensu? Odsłuchaj na kolumnach w twoim budżecie.Bo te które ty wybierzesz będą grały inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodydg Napisano 5 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 zdaję sobie z tego sprawę ale ogólnie chciałem usłyszeć rege czy dźwięk jaki generuje przypadnie mi do gustu, niestety nie mieli żadnych kolumn z którymi słuchałem cyrus-a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 5 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 No i jak wypadła Rega w porównaniu do Cyrusa! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodydg Napisano 5 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 (edytowany) w moim odczuciu na pewno ma mniej mocy jest spokojniejszy, musiałbym postawić oba wzmacniacze obok siebie żeby móc coś więcej powiedzieć Edytowano 5 grudnia 2018 przez mlodydg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 18 minut temu, mlodydg napisał: w moim odczuciu na pewno ma mniej mocy jest spokojniejszy, musiałbym postawić oba wzmacniacze obok siebie żeby móc coś więcej powiedzieć No ale nie postawiłeś ich koło siebie. Odsłuch "na szybko", inne kolumny i pewnie też inne pomieszczenie, a mimo to wyrokujesz, że jeden ze wzmacniaczy był "spokojniejszy" i miał "mniej mocy". No bądźmy poważni. Skąd wiesz, czy to kolumny nie były spokojniejsze? Jak nie było okazji do sensownie przeprowadzonego porównania, to nie puszczajmy w świat wniosków. Dosyć już bzdur krąży na forach. Nie odbieraj tego osobiście. To uwaga do wszystkich. Jak metodologia porównania szwankuje, to i wnioski są do bani. Nie da się tego przeskoczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 Atoll męczący? To co za dużo basu? Za łagodny? Bo generalnie to brzmienie jednak właśnie nie męczy. Patrząc co piszesz o atollu i Rega to jeszcze bardziej uważam że Cyrus ci siadzie!. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodydg Napisano 6 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2018 (edytowany) wybór padł na Cyrus-a choć jest duża szansa, że podjadę z nim do sklepu na porównanie bezpośrednie z Regą Dnia 5.12.2018 o 17:30, S4Home napisał: Atoll męczący? To co za dużo basu? Za łagodny? Bo generalnie to brzmienie jednak właśnie nie męczy. S4Home po prostu takie odczucie mnie naszło może błędne, a wtedy atoll grał z heco Jakie kolumny do Cyrusa mogłyby pasować i chyba niestety muszę się kierować w stronę podstawek. kolumny mogą być nowe/używane budżet max 3000zł Edytowano 6 grudnia 2018 przez mlodydg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2018 Z używanych Canto Grand od Studio 16 hz. Elac FS seri 400, Monitor Audio Silver 2 lub 100. Z nowych: Dali Opticon 2, Heco Celan GT 302 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodydg Napisano 7 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2018 a Magnaty 1003s , 753? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 7 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2018 (edytowany) Magnaty owszem też pasują ale warto odsłuchać przed zakupem.No i S4HOME ma je w super cenie? Edytowano 7 grudnia 2018 przez Elizjum7919. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodydg Napisano 7 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2018 akurat mogłem posłuchać Cyrusa z Magnatami quantum 757 ale raczej zbyt duże jak na moje cztery kąty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 7 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2018 A dźwięk jak spodobał się?To są jeszcze 755 i 753. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2018 Quantum 1003 są na prawdę dobrymi kolumnami. Warto je sprawdzić. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodydg Napisano 7 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2018 (edytowany) Dźwięk był całkiem ok, nie miałem żadnych zastrzeżeń Jak się ma dźwięk 1003 do 753 jest jakiś zmaczny przeskok? Widziałem z polecanych jeszcze dynaudio emit m20 jak one się maja do magnatow 753, 1003? Edytowano 8 grudnia 2018 przez mlodydg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodydg Napisano 10 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 Stworzyłem schemat pokoju z akustyka będzie raczej marnie, audio musi stać w kącie.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 1003 mają lepszy przetwornik wysokotonowy. Miała go też nie istniejącą już seria 8. Bardzo dobry. Detaliczny a nie ostry. Moim zdaniem to ciekawsza propozycja niż emit. Bo nie wymaga takiego prądu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodydg Napisano 11 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2018 Wiec wg Ciebie 1003 jest lepsza kolumna od m20? A jak sie ma 753 do m20 w Twoim odczuciu Piotrze? 1003 jak i 753 na rynku wtórnym nie widzę Mam pytanie czy na moja kubature pomieszczenia jak i układ lepsza opcja będą głośniki podstawkowe? W dobrym kierunku ide? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 11 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2018 (edytowany) Wypożycz od Piotrka magnat quantum 753 i posłuchaj w domu.Jak ci dźwięk przypadnie do gustu to kupisz.Używane 753 widziałem za 2tyś.Więc w podobnej cenie kupisz nowe.A dynki to fajne kolumny tyle że trudne do wysterowania.Jak nowe kosztowały 5tyś to wzmacniacz do nich kupujesz za 10tyś. Edytowano 11 grudnia 2018 przez Elizjum7919. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts