Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Jestem posiadaczka gramofonu Rega P1. Dostałam w prezencie. Chciałabym dobrać do tego dobry amplituner i kolumny. Jest ktoś w stanie pomóc skompletować całość? Chciałabym w domu słuchać dobrej muzyki z winyli. Pozdrawiam Ula

Napisano

Witam.

Oczywiście pomożemy, ale potrzeba więcej informacji. Proszę o podanie wielkości pomieszczenia, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne są odsłuchiwane, jakie jest preferowane brzmienie, czy amplituner musi mieć funkcje sieciowe, jaki jest budżet na zakup amplitunera i kolumn.

Napisano

Cześć, dziękuje za szybka reakcje na moja prośbę ;) wolałabym żeby zbyt długo się nie kurzył, no i winyle czekają! A wiec Panowie, pomieszczenie ma 40m, lubię i posiadam winyle o dźwięku rocka, rapu jak i muzyki klasycznej. Słucham prawie każdego rodzaju muzyki. Nie mam zielonego pojęcia jaki wybrać amplituner i czy. Jest potrzeba by posiadał funkcje podłączenia do sieci. Nie znam się tez na kosztach, myśle jedynie o używanych gdyż nowe cenowo to koszt nawet 10 tys. Na początek więcej niż minimal :) 

Napisano

To raczej szukaj wśród urządzeń używanych. Jeśli jednak zestaw fabrycznie nowy, to proponuję amplituner Onkyo TX-8250 lub Yamaha R-N602 z kolumnami Monitor Audio MR6. Zestaw taki troszeczkę przekroczy budżet, ale zapewni dobrej klasy dźwięk.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy i indywidualne wyceny.