TytanowaCyna Napisano 15 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2018 Witam szanownych forumowiczów! Jest to mój pierwszy post na forum i od razu chciałbym zasięgnąć porady od doświadczonych słuchaczy. Od jakiegoś czasu rozglądam się za kolumnami oraz wzmacniaczem stereo ponieważ chciałbym jakoś zacząć swą przygodę z muzyką w lepszej jakości niż komputerowe pierdziawki. Pomieszczenie ma ok. 18m2, muzyka głównie to rock(i jego różne cięższe odmiany), blues, rzadziej elektronika lub to co przypadkowo wpadnie w ucho. Budżet +/- 600zł, oczywiście sprzęt używany. Przeglądając portale ogłoszeniowe zaciekawiły mnie między innymi kolumny KEF Q35.2 cena ok. 450zł oraz kolumny Mission 702e za ok. 500zł. Zależy mi aby dźwięk był dosyć szczegółowy z niezłą sceną, bass ścianami nie musi trząść, ale fajnie jakby był głębszy, bardziej zależy mi na wyraźniej średnicy i górze. Wzmacniacz będę starał się zakupić po wyborze kolumn, budżet jeszcze nie ustalony. Czy ktoś miał doczynienia z wyżej wymienionymi kolumnami i mógłby coś napisać na ich temat? Parę postów o Missionach jest natomiast o tych KEF'ach ciężko czegoś się dowiedzieć. Z góry dzięki za każdą wypowiedź ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 15 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2018 500-600 to już komplet na głośniki i wzmaka czy tylko na głośniki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TytanowaCyna Napisano 16 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2018 To jest budżet tylko na głośniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 To może raczej idż w klasykę? Tannoy M2, M3 lub F3? Myślę że jeśli szukasz podłogowych i chcesz jednak lepiej to trzeba jednak dozbierać. Dobre podłogówki używane to tak od 900-1100 zł. Tak co szukałem ostatnio. Ceny sprzetu używanego idą do góry tak samo jak i nowych. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TytanowaCyna Napisano 17 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Są dostępne Tannoy M3 za ok 500zł i Mercury F3 za ok 600zł. Wiem, że budżet nie za duży, ale od czegoś trzeba zacząć gdybym się zdecydował na Tannoy'e, to które wzmacniacze zgrają się z nimi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Dobra cena można brać. Z tannoy ładnie gra Marantz no model pm80 lub późniejsze odmiany pm8000 itd. ale tanio znajdziesz nowszy pm6001 bodajże?;) Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TytanowaCyna Napisano 17 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Tylko akurat tych modeli aktualnie jak na lekarstwo. A jak spisywały by się wzmaki Denona czy NAD lub taki FineArts V3? Na Nada C320bee znalazłem ciekawą ofertę, podobnie na Grundiga. A może jakieś inne głośniki są również warte uwagi w tym przedziale cenowym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Jaka to ciekawa oferta? Fine arts to znane i cenione modele. Aczkolwiek nad jest mi bliższy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TytanowaCyna Napisano 18 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2018 (edytowany) Niestety z osobą sprzedającą Tannoy'e nie udało mi się dogadać co do wysyłki (po prostu mnie olał). Wybór więc padł na Mission 733i za nie dużą sumkę i trochę pod presją czasu, ale jak nie będą odpowiadały, znajdzie się może jakiś inny chętny na nie. Kolumny już do mnie lecą i teraz pytanie o wzmacniacz. Nie chcąc zakładać nowego tematu (choć ten zbyt żywy nie jest) na jakie marki, modele zwrócić uwagę? Budżet podobny czyli koło 600zł. Będę wdzięczny za pomoc. Edytowano 18 grudnia 2018 przez TytanowaCyna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2018 No tak to wygląda tutaj. Za wiele osób używanych nie doradza. Jako wzmak to może idż w klasykę PMA860 i Yamaha AX700. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts