Under555 #1 Napisano 18 grudnia 2018 Witajcie, za kilka dni będę miał TV 55 cali Samsung Nu80xx Szukam do niego soundbara Mało muzyki będzie grane, większość filmy i seriale z Netflixa w 4k albo HEVC po 80GB – jedno i drugie na Nvidia Shield TV włączane(hevc na libreelec kodi) Horizon dekoder z UPC Za kilka tygodni Xbox One S albo One X Zależy mi ,że mi na pełnej możliwej jakości i kodekach (wiem np.,że TV nie puszcza optycznie chyba DTS) Jak to wszystko w praktyce będzie trzeba podpiąć? TV ma 4xhdmi O samym soundbarze Mieszkam w mieszkaniu a 95% wszystkiego oglądam w środku nocy. Początkowo chciałem 2.0 coś bo i tak bas trzeba by uciszać w środku nocy… dużo RMS watów nie potrzebuje bo nigdy mega głośno słuchać nei będę Spodobał mi się SONY HT-SF150 bo ma tryb nocny (dialogi pogłośnione, bas ściszony i różne inne dźwięki lekko przygaszone) i ma S force czyli gdybym chciał to nieco przestrzenie Natomiast później spodobał mi się bardzo Sony HT-CT390 2.1 bo ma to wszystko co pierwszy + S master i S force w wersji pro. Ma on natomiast subwoofer bezprzewodowy i coś z nim zrobić muszę. Gdzie ja go mogę wrzucić,żeby nie dudnić przez podłogi i ściany sąsiadom? Może jakiś izolator stojak taki niski do niego? Jak to się robi? No bo innego pomysłu nie mam. Co polecacie zrobić? A może jakiś inny model tak do 1000zł ? 2.1 musi być i priorytet to oglądanie filmów nocą Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 18 grudnia 2018 Nie doradzamy tutaj soundbarów Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #3 Napisano 18 grudnia 2018 kupisz z subwooferem tylko po to, żeby później sub'a zamknąć w szafie, albo na strychu? w zasadzie w tym budżecie nawet soundbar będzie po prostu "słaby", więc wybierz cokolwiek, co Ci się wizualnie i sercem podoba. Tu generalnie soundbary są odradzane, nie polecane Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dannon #4 Napisano 18 grudnia 2018 Soundbary może tak, ale zwróćcie uwagę na problem - wydobyć maksymalnie dużo z głośników przy najmniejszej głośności i małej powierzchni. Choć budżet pozwoli pewnie tylko na soundbar. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Under555 #5 Napisano 20 grudnia 2018 Jakie są główne różnice pomiędzy soundbarem a soundbase? np. od basu nie telepie się telewizor jak jest sounbase? Troche lipa bo na 90% będę musiał kupić sprzęt w MM gdzie nie ma soundbase. Tak na teraz z innej strony to mam pytanie Yamaha Yas 107 vs ATS–2070 - czym one oprócz subwoofera się różnią pod kątem kodeków i innych funkcji? Dzieli jest dużo pieniędzy bo aż 700zł a bas jest mi zupełnie obojętny tj. ma być ale nie jakieś pękanie sufitu czy coś POLK AUDIO MagniFi Mini - a co sądzicie o nim? jest dostępny TYLKO DZISIAJ w promocji za 999zł czyli praktycznie w cenie samego soundbara od Yamahy Bardzo chwalony aczkolwiek pozbawiony DTSów i innych tematów. Takie nieco odrębne pytania 1. Samsung UE55NU8042T - jakiej wysokości max sounbar mi się przed nim zmieści,żeby nie zakłócać sygnału pilota i nie zasłaniać obrazu? Nie wiem jak to sprawdzić mając nawet stronę producenta 2. Jak w razie czego można podpiąć słuchawki na jack 3.5mm do ww. TV? 3. Czy tak w razie czego są jakieś sposoby sensowne,żęby podnieść telewizor o kilka centrymetrów do góry? asd456as1d69as1d Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #6 Napisano 20 grudnia 2018 różnią się kształtem obudowy, i tyle (5 sekund zajęło znalezienie tej informacji). i możesz być spokojny, od basu z soundbar'a/soundbase'a nie będzie Ci telepało TV, ani nie będzie Ci pękał sufit w zasadzie w tym budżecie nie ma większego znaczenia, który wybierzesz - będzie tak samo słabo. 5 godzin temu, Under555 napisał: 3. Czy tak w razie czego są jakieś sposoby sensowne,żęby podnieść telewizor o kilka centrymetrów do góry? powiesić go na ścianie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek488888 #7 Napisano 24 kwietnia 2020 Według mnie najkorzystniejszym wyborem będzie Sony HTSD35 ( https://tiny.pl/7mx17 ). Soundbar kosztuje 999zł. gra bardzo czysto, jest dobrze wykonany. Ma zewnętrzny głośnik niskotonowy z możliwością regulacji. Według mnie to w tej chwili najkorzystniejsza oferta na rynku w tej kwocie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach