rakins Napisano 7 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 (edytowany) 8 godzin temu, S4Home napisał: Wstępna selekcja jest ważna jeśli nie mamy zielonego pojecia o niczym. Ale pamiętajmy że te kolumny czy wzmak i tak nie zagrają w ten sposób w domu. To co "odsiejemy" jako wybór w salonie może w domu zagrać najlepiej. Piotr Witam Piotrze, coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że trzeba zacząć wypożyczać, a nie marnować czas na salony. Bo jak się okaże, że Yamaha 803, którą praktycznie skreśliłem, w domu będzie grała dużo lepiej niż Onkyo 8270?? Druga strona medalu to fakt, że nie do końca wiemy czy w trakcie odsłuchów wszystkie sprzęty grają na równym poziomie i czy nie ma tam choć małej ingerencji panów z salonu? taka moja mała dywagacja ale też wniosek z twojego wykładu na temat odsłuchu. Jak się kupuje sprzęt na przynajmniej 10 lat, to trzeba wszystko sprawdzić? Cóż chyba powoli zbliża się czas wypożyczeń? Pozdrawiam? Edytowano 7 stycznia 2019 przez rakins Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 Zgadzam się w 100 procentach. Osłuchani, doświadczeni użytkownicy mogą tak słuchać. Bo sprawdzili możliwości akustyczne i zmiany które z tego wynikają. Nowi? Co z tego że facet w salonie nakręca na lepszy model wzmaka. Skoro w docelowym pomieszczeniu może się okazać że granicę tycznie jak model niższy. A warto było na przykład wrzucić różnice do kolumn. Wprowadziłem tą opcję wypożyczenia tu na forum nie z ciekawości. Tylko z oświadczenia. Pomysł podparty był wcześniejszą analiza. Weźcie pod uwagę że dla salonów, dla nas to koszty. Więc w tym przypadku wyciągamy rękę do potencjalnego klienta. To zadkosc. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 lutego 2019 Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 @rakins No i naczym stanęło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakins Napisano 23 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 Niestety luxma jest bez pilota i to go zdyskwalifikowało?Bo sprzęt I klasa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 lutego 2019 Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 (edytowany) @rakins Szukaj Sansui, ale musiałbyś podpytać, które modele. Poczytaj temat klubowy. Ja rozwiązałem sprawę pilota następująco. Od TV jack 2x rca. Steruję głosem na pilocie z TV. Do filmów jakość wystarczająca. Muzyka Chromecast Tidal Master i sterowanie głośności z telefonu. Cd są odtwarzacze, gdzie można sterować głośnościa z pilota odtwarzacza. Np. Marantze. Mam jakość i więcej mi nie trzeba. Pozdrawiam Edytowano 23 lutego 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakins Napisano 24 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2019 (edytowany) Dzięki za poradę, temat klubowy Sansui na pewno przeczytam, to zawsze nowe doświadczenie?może nawet Sansui u mnie zagości? Edytowano 24 lutego 2019 przez rakins Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darzur Napisano 24 lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 lutego 2019 4 godziny temu, rakins napisał: temat klubowy Sansui na pewno przeczytam, to zawsze nowe doświadczenie?może nawet Sansui u mnie zagości? Po przeczytaniu jest duża szansa, że zagości i to bez odsłuchu u siebie w domu. A to byłby duży błąd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 24 lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 lutego 2019 @rakins Daj ogłoszenie w dziale "zamienię / inne". Napisz w tytule np. Sansui we Wrocławiu odsłuch ewentualnie kupno. Może we Wrocławiu, ktoś z forumowiczów ma i sobie tylko posłuchasz lub nawet kupisz, bo akurat będzie sprzedawał. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 18 godzin temu, darzur napisał: Po przeczytaniu jest duża szansa, że zagości i to bez odsłuchu u siebie w domu. A to byłby duży błąd. Zgadzam się. Poczytać możesz ale finalnie i tak powinieneś go odsłuchać. Sprawdź polecane komisy, czy w nich nie znajdziesz dobrego wzmaka do odsłuchu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakins Napisano 25 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 3 godziny temu, S4Home napisał: Sprawdź polecane komisy, czy w nich nie znajdziesz dobrego wzmaka do odsłuchu. Piotr A co poza pumpurkiem jest polecane??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 Możesz sprawdzić http://nomos.waw.pl/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 Nomos chodź oki głównie mają vintage. Trafiłem też ostatnio na allegro na pewien komis. Nie pamiętam nazwy mieli fajne klocki, cześć też do sprowadzenia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakins Napisano 25 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 43 minuty temu, S4Home napisał: Nomos chodź oki głównie mają vintage. Trafiłem też ostatnio na allegro na pewien komis. Nie pamiętam nazwy mieli fajne klocki, cześć też do sprowadzenia. Piotr Piotrek to chociaż miasto, albo przynajmniej jakiś model po którym znajdę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 lutego 2019 Mieli sub epicon. Ale szukam teraz i nie ma. Będę miał chwilę to popatrzę. Bo kojarzę jak aukcje wyglądały. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts