Storm Napisano 27 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2018 Witam wszystkich serdecznie. Jestem na etapie kompletacji kina domowego i chciałbym zasięgnąć porady specjalistów. Salon ok 30m2, przeznaczenie 80% filmy, 20% muzyka. Mój wybór to: amplituner Onkyo TX-NR686 odtwarzacz Onkyo BD-SP353 kolumny Polk T50, T30, T15 nie wybrałem jeszcze subwoofera (zastanawiałem się nad Jamo j10) może doradzicie coś co zagra dobrze z tym zestawem. Przedział cenowy na całość to około 6tys więc sub w granicach do 1000zł. Pozdrawiam, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2018 Witaj, jesli zależy Ci na porządnym kinie domowym, do wybranego zestawu dorzućmy subwoofer Klipsch R-100SW, to będzie moim zdaniem najlepszy system. Zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2018 Hej, Starszy Klipsch R10, albo faktycznie Jamo J10. Ten sam wzmacniacz. Jak dołożysz to znacznie lepszy Heco aurora sub. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Storm Napisano 28 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2018 Dziękuję za szybkie odpowiedzi, miałem tylko porównanie J10 z Magnatem 302 i jak dla mnie Jamo o wiele ciekawsze brzmienie. Nie słyszałem niestety Klipscha, ale czytając od dłuższego czasu wszelkie porównania itp to jak dla mnie J10 i R10 to praktycznie to samo, patrząc na budowę. (na cenę już nie) Zauważyłem też że na wielu forach panuje tendencja Klipsch jest fantastyczny a Jamo jest feee.... choć patrząc na parametry i budowę poszczególnych, bliźniaczych subów nie rozumiem tej opinii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2018 Jamo i Klipsch to ta sama firma. Klipsch lata temu wykupił Jamo. Od tego czasu modele Subwooferów J10 , J12, J110 i J112 są robione na bazie subwooferów Klipscha. Ta sama obudowa, wzmacniacz, wszystko oprócz membrany. Cena też jest inna. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts