Ilicz Lenin Napisano wczoraj o 18:42 Napisano wczoraj o 18:42 Dnia 8.08.2025 o 18:31, T Z6 napisał: Ale niech cieszy uszy swoim uzytkownikom. I moje cieszy Piszę tu w sumie pierwszy raz, to się przywitam . Coraz mniej to wszystko ogarniam... Młody już nie jestem i informacje o nowinkach trochę mnie przytłaczają. Ktoś tu pisał, czy jeszcze ktoś słucha FM? Przyznam się, że ja tak i to bardzo dużo. Stąd padł wybór na amplituner MR 780. Mam do tego Tesi 561 i jestem z tego romansu dość zadowolony, jedyne co to wyrzuciłem klotza, bo mi się wokal nie podobał, był dziwnie uwypuklony wręcz nie naturalny, zakupiłem typ 2 i jest naprawdę fajnie, no może bas ścian nie przestawia, ale sekcje rytmiczne są dość dobrze słyszalne - wiadomo również, że stacje radiowe nadają z różną jakością - ja to tak odbieram. Wszystko fabryczne, lampy nie zmieniane, antena ukf, kolumny nie modyfikowane. Zastanawia mnie zawsze czego się doszukują ci wszyscy, co stale coś modyfikują, a potem stwierdzają, że np. wymiana lamp nic nie dała... Pamiętam jeszcze z dzieciństwa jak jeździłem do swoich dziadków i wieczorem zasiadaliśmy w pokoju, a dziadek załączał radio z takim zielonym oczkiem. Długo się to radio nagrzewało, niestety marki nie pamiętam, ale jedno co, to na pewno było to coś niepowtarzalnego taki odsłuch. Lampy dają ciepłe brzmienie i ciepłą atmosferę Poszukuję teraz do tego zestawu odtwarzacza CD - tak, ja jeszcze słucham płyt cd - wieczorem z dobrym drinkiem - ( jeszcze bym chętnie wrócił do winyli, szkoda, że perypetia życiowe zmusiły mnie do sprzedaży ponad 150 płyt, głównie z lat 80 ) Jakie CD byście widzieli do tego zestawu? Sorki za przydługawe wypociny - pozdrawiam wszystkich użytkowników MR 780 Krzysiek Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 20 godzin temu, Ilicz Lenin napisał: a potem stwierdzają, że np. wymiana lamp nic nie dała... A kto tak stwierdził, towarzyszu? Edytowano 7 godzin temu przez Wito76 Odpisz, cytując
Ilicz Lenin Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Takie odniosłem wrażenie... A co zmieniają? Odpisz, cytując
Maciej H Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 44 minuty temu, Ilicz Lenin napisał: Takie odniosłem wrażenie... A co zmieniają? Wszystko i nic w zależności jakie lampy zastosujesz. Miałem kilka lamp na testach i w moim odczucia tylko lampy z epoki z pewnego źródła są wstanie wpłynąć na brzmienie Magnata. U mnie grają Siemensy. Bas stał się sprężysty i miękki a wysokie tony subtelne i gładkie. 1 Odpisz, cytując
Palmos Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 22 godziny temu, Ilicz Lenin napisał: Zastanawia mnie zawsze czego się doszukują ci wszyscy, co stale coś modyfikują, a potem stwierdzają, że np. wymiana lamp nic nie dała... W zasadzie są dwa główne powody: Dla zabawy (kto zabroni bawić się dużym dzieciom) i dla poprawy brzmienia (w zasadzie to powinno być na pierwszym miejscu). Nie mogę sie powstrzymać żeby zapytać: skąd taka nazwa profilu? Jeśli dla żartu to chyba nie złapałem o co chodzi. Pozdrawiam posiadacza Mr780. Odpisz, cytując
Ilicz Lenin Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 15 minut temu, Palmos napisał: Nie mogę sie powstrzymać żeby zapytać: skąd taka nazwa profilu? Jeśli dla żartu to chyba nie złapałem o co chodzi. Pozdrawiam posiadacza Mr780. Nazwa w sumie jak każda inna... Żeby określić wiek Odpisz, cytując
Ilicz Lenin Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Palmos napisał: W zasadzie są dwa główne powody: Dla zabawy (kto zabroni bawić się dużym dzieciom) i dla poprawy brzmienia (w zasadzie to powinno być na pierwszym miejscu). No i dla poprawy brzmienia to sam chętnie to zrobię... Tylko technika idzie do przodu, a lampy lepsze z lat 80? Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 37 minut temu, Ilicz Lenin napisał: No i dla poprawy brzmienia to sam chętnie to zrobię... Tylko technika idzie do przodu, a lampy lepsze z lat 80? Jedni slysza inni nie slysza zmian.Ja nie slyszalem.Wkladalem tam lampy od nowych po stare NOSy z lat 60.Mój brat tez nie slyszał różnic.Ale sporo osób po zmianie lamp różnice słyszało.Sam sie przekonaj do której grupy nalezysz.Każdy z nas inaczej odbiera różne rzeczy.Pamiętam ze po zmianie na lampy Psvane bylem przekonany ze jest lepiej.Jednak po jakims czasie zrozumiałem ze tak naprawde próbowałem oszukac samego siebie.Był czas ze zmienialem te lampy dosc czesto.Ale jednak brzmienie było cały czas takie samo.Potem dalem z tym spokój i sprzedałem Magnata.Obecnie mój brat posiadajac Magnata MA 900 twierdzi że nie bedzie sie bawił z wymiane lampek tak dlugo az same padną. Odpisz, cytując
Recommended Posts