Ilicz Lenin Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Dnia 8.08.2025 o 18:31, T Z6 napisał: Ale niech cieszy uszy swoim uzytkownikom. I moje cieszy Piszę tu w sumie pierwszy raz, to się przywitam . Coraz mniej to wszystko ogarniam... Młody już nie jestem i informacje o nowinkach trochę mnie przytłaczają. Ktoś tu pisał, czy jeszcze ktoś słucha FM? Przyznam się, że ja tak i to bardzo dużo. Stąd padł wybór na amplituner MR 780. Mam do tego Tesi 561 i jestem z tego romansu dość zadowolony, jedyne co to wyrzuciłem klotza, bo mi się wokal nie podobał, był dziwnie uwypuklony wręcz nie naturalny, zakupiłem typ 2 i jest naprawdę fajnie, no może bas ścian nie przestawia, ale sekcje rytmiczne są dość dobrze słyszalne - wiadomo również, że stacje radiowe nadają z różną jakością - ja to tak odbieram. Wszystko fabryczne, lampy nie zmieniane, antena ukf, kolumny nie modyfikowane. Zastanawia mnie zawsze czego się doszukują ci wszyscy, co stale coś modyfikują, a potem stwierdzają, że np. wymiana lamp nic nie dała... Pamiętam jeszcze z dzieciństwa jak jeździłem do swoich dziadków i wieczorem zasiadaliśmy w pokoju, a dziadek załączał radio z takim zielonym oczkiem. Długo się to radio nagrzewało, niestety marki nie pamiętam, ale jedno co, to na pewno było to coś niepowtarzalnego taki odsłuch. Lampy dają ciepłe brzmienie i ciepłą atmosferę Poszukuję teraz do tego zestawu odtwarzacza CD - tak, ja jeszcze słucham płyt cd - wieczorem z dobrym drinkiem - ( jeszcze bym chętnie wrócił do winyli, szkoda, że perypetia życiowe zmusiły mnie do sprzedaży ponad 150 płyt, głównie z lat 80 ) Jakie CD byście widzieli do tego zestawu? Sorki za przydługawe wypociny - pozdrawiam wszystkich użytkowników MR 780 Krzysiek Odpisz, cytując
Recommended Posts