kryss20 Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Witam zamierzam kupić zestaw stereo, doświadczenia w sprzętach i odsłuchu nie mam ale jestem pewny że drewnianych uszu nie mam. Moje jedyne doświadczenia pochodzą z pc i czy wymieniałem słuchawki czy karte dzwiekowa zawsze dobrze slyszalem roznice . Budżet jak w temacie 5 max 6tys pomieszczenie w jakim będzie to grało to salon 34m2 zestaw mialby byc podlaczony do tv samsung ks7000 dekoder nc plus i ps4 no i CD zeby odtwarzało bo kobieta sie domaga. Teraz co bedzie grane ogolnie muzyka elektroniczna house techno itp jakiegos rocka czy dance tez od czasu do czasu sobie zapuszcze i teraz tak, lubie sobie głośniej posłuchać tego wszystkiego lubie bass mocny mięsisty głeboki ale też nie do przesady żeby mi to nie górowało nadto nad resztą. Co do srednich i wyskoich to po prostu maja być żeby nie były nijakie, na pewno nie lubie wysokich takich ze az uszy krwawią. I teraz co polecicie? zeby to wszystko co napisalem dalo sie podlaczyc w calosc i czy odtwarzacz cd trzeba odzielnie czy jakis z amplitunrem razem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Witaj, biorąc pod uwagę Twoje preferencje, wielkość salonu oraz założony budżet, zaproponowałbym zestaw oparty na bazie amplitunera sieciowego Yamaha R-N602 oraz odtwarzacza CD-S300. Dopełnieniem systemu może być zestaw kolumn Heco Aurora 700, Pylon Audio Sapphire 25 lub trochę tańsze Monitor Audio MR6. Heco to spójne, dynamiczne, plastyczne brzmienie. Pylon Audio to bardziej swobodny, dynamiczny, efektowny dźwięk. Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania i indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2019 Cześć, Jeśli chcecie amplituner to Yamaha RN803 + HEco 700 Jeśli jednak źródłem może pozostać komp to zachęcam do wyboru klasycznego wzmacniacza. Wówczas NAD 356BEE, Xindak 06 czy Cambrodge CXA60 oraz HECO 700, Mission QX4, Dali Oberon 7, Monitor Audio Bronze 6. Zapraszam do testów domowych Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryss20 Napisano 2 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 stycznia 2019 Co do kolumn widze propozycje sa podobne wydaje mi sie ze to kwestia przesluchania i na pewno cos wybiore, co do ampli i wzmacniacza czy duza roznica jest na korzysc wzmacniacza? i czemu rn803 a nie rn602 ? A gdzie na ten odsłuch mozna przyjechac? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 2 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2019 Wystarczy wpisać w Google Q21 lub S4 i masz wszystko napisane, nie trzeba pytać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2019 A u nas masz możliwość wypożyczenia do domu dodatkowo. Pabianice i Oświęcim. Rn602 to klasyczny amplituner stereo. 803 jest wzmacniaczem z funkcjami sieciowymi. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts