arekx Napisano 3 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2019 Cześć. Pokój 4x3m, obecnie onkyo TX-NR676, jamo s606 wenge oraz subwoofer jamo j10 w konfiguracji front na dłuższej ścianie. Gra to dobrze jak na moje potrzeby (konsola/tv/filmy). Chcę pozmieniać konfigurację w pokoju na front na krótszej ścianie. Wiąże się z tym, że nie będzie gdzie postawić dużych kolumn podłogowych s606 (ani żadnych innych) i w grę wchodzą tylko podwieszane fronty. Pomysł pierwszy to prawie całość zostawić ale zamienić fronty z s606 na np fronty z jamo s803 hcs (+ powiesić pod sufitem). Problem w tym, że maskownica jest już inna (na zdjęciach - nie widziałem jeszcze na żywo) i wydaje się, że nie będzie optycznie pasowało. Jamo zdaje się nie robiło też małych frontów w stylu s606. Alternatywa to sprzedać s606 (z lub bez subwooferem) i kupić coś innego... tylko co? Budżet 2-3tys. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 3 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2019 cześć, tylko, że podwieszanie frontów pod samym sufitem, to nie jest najszczęśliwszy pomysł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2019 Dokładnie tak. Do takiego celu wymień wszystko na gotowe sety jak canton movie, tannoy tfx itp. Ale jak powiedział kolega im kolumny będą wyżej tym będziesz więcej tracił na przestrzenności i realizmie dźwięku. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 7 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 Hm, próbuję zrozumieć - na czym polega lepszość takich małych zestawów w porównaniu z np jamo s803 w moim zastosowaniu? Fronty w obu przypadkach będą wisieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 Jamo z tej nowej serii S8 są po prostu bardzo słabe. To taki sam przeciętny produkt jak seria 6 tyle że ..... Wyglądają bardzo dobrze. Jamo o tym wie i dlatego kosztują razy 2 lub razy 3 jak seria 6. No jest mnóstwo innych kolumn które zagrają po prostu lepiej Posłuchasz zobaczysz Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 8 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 Ok, w tym rzecz. Moje s606 jak na moje kulawe ucho są wystarczające. Jedynie zmiana frontów na wiszące... Szukam dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2019 Wheeee, Sprawdź coś innego to przestają być wystarczające. W sumie to powieś 606tki. Dzwięk będzie taki sam (żart) Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 posłuchaj Jamo C97 - to już zupełnie inne granie- posłuchasz ocenisz i potem przekaż wrażenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts