proper Napisano 13 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2019 (edytowany) Witam Stałem się posiadaczem kolumn Dali Zensor 3 + 1 + Vocal. Jaki amplituner kupić do tego zestawu. Dysponuję kwotą do 2000 zł. Zestaw ma być używany filmy 70%/ muzyka 30%. Zależy mi też na obsłudze Spotify i radia internetowego. Telewizor mam FullHD, filmy głównie 5.1 DD/DTS. Pokój w którym będzie to grało ma 24m². Z góry dziękuję za propozycje. Edytowano 13 stycznia 2019 przez proper Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2019 Witaj, moim zdaniem najlepszą opcją będzie amplituner Onkyo TX-NR686. Z upustem forumowym niewiele przekroczysz założony budżet, a masz bardzo nowoczesny, w pełni wyposażony i najważniejsze bardzo dobrze współpracujący z kolumnami Dali amplituner. Zapraszam na odsłuchy oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2019 Witaj, Naturalnie Onkyo 686. Zapraszam po lepsze ceny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proper Napisano 22 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 Sprzęt zakupiony, dzięki za polecenie. Dziś udało mi się wszystko podłączyć i muszę przyznać, że jest lepiej niż się spodziewałem. Tylko że mam mały niedosyt basu. Jaki subwoofer by pasował do tego kompletu (nie zaduży, żeby sąsiedzi mnie nie znawidzili:)). Da rade ogarnąć za ok 1000-1200? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Pewnie. Magnat Sub 302A drożej ELAC EQ10 Żaden Klipsch 10tka. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proper Napisano 23 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Ten ELAC by mi pasował, bo ma głośnik od dołu i moja pociecha krzywdy mu nie zrobi;). Znalazłem 2 modele: Elac Debut S10EQ i Elac Debut S10 jaka jest różnica między nimi. Tak na szybko to ten 1 jest bezprzewodowy, tylko tyle czy cos jeszcze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Oba są przewodowe. Ten pierwszy ma metalową maskownice wiec tezmu krzywdy nie zrobi. Ma eqalizer! Wiec dobiera sam paramtery. Całe strowanie odbywa sie z poziomu aplikacji telefonu. Nie tak standardowo pokrętłami z tyłu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proper Napisano 23 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Ok. Już troche poczytałem:) Za te same pieniądze można kupić nowszy model Elac Debut 2.0 Sub 3010 tylko czy warto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 Chwile chwile uściślijmy. Starsze modele S10 oraz S10EQ to nie to samo. Nie tylko różnią się kalibracją. Ale całą konstrukcją suba. Błędne nazewnictwo ze strony ELACA. EQ jest znacznie lepszy. Model Debut 2.0 to następca modelu S10! Z kolei 3010 to właśnie Debut 2.0 następca modelu S10EQ. ELAC nieco pomieszał modele stąd ten problem. Chciał zrównać czy usystematyzować nowsze konstrukcje z starszymi 2030, 2050, 2070 i nowym 3070. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proper Napisano 24 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 (edytowany) Dokladnie chodzi mi o ten: Elac Debut Sub 3010 Warto go wziac czy lepiej S10EQ ? Edytowano 24 stycznia 2019 przez proper Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 Tutaj tak. Bo różnica jest niewielka. A u mnie dostaniesz je w podobnej cenie. Ale już EQ12 i 3030 to tam moim zdaniem nie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proper Napisano 2 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2019 Dziękuję za rady. Sprzęt jest już u mnie i muszę przyznać, że gra bardzo fajnie. Amplituner Onkyo TX-NR686 daje rade z tymi Dali a sub Elac 3010 uzupełnia braki basu tych małych kolumn. Jestem zadowolony z osiagnietego rezultatu. Jeszcze raz dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 lutego 2019 Do usług. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts