Mr. Ponos Napisano 22 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 Witam. Stoję nad wyborem amplitunera. Powiedzcie czy czy lepiej kupić coś używanego np do kwoty 2500 zł czy jednak nowy? Zaznaczam, że nie zależy mi aż tak na atmosie, ani spotify itp, chodzi o dobry amplituner do 5.1. Jedyny wymów żeby miał HDMI 1.4 do arc. Zastanawiałem się między H/K czy Onkyo a może jakaś Yamaha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu99 Napisano 22 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 mnie w q21 polecono Onkyo TX-NR686, który w Twoim budżecie sie mieści PS. Jestem zadowolony z wyboru Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Ponos Napisano 22 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 Tak się zastanawiałem, ale jeśli mógłbym mieć np coś za tysiąc zł a używkę to wolałbym tak. Nie są mi potrzebne te wszystkie bajery, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu99 Napisano 22 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 wydaje mi się wziąć pod uwagę jak często chcesz zmieniać sprzęt na nowszy, ja poprzedni używalem kilkanaście lat, wiec chyba warto brać nowszy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Ponos Napisano 22 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 Nie chce patrzeć na częstość zmian a na w miarę sensowny stosunek ceny do jakości na dany dzień temu rozglądam się za jakimś modelem i szukam opinii kogoś kto zna modele i wie co w trawie piszczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu99 Napisano 22 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 ja ten sprzet uzytkuje od tygodnia, wiec nie powiem Ci wiele, chyba warto poczekać na Q21 czy S4Home Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 22 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 wodzu99 q21 polecił Ci nowy sprzęt ponieważ to oczywiste. Jest to sklep z nowymi amplitunerami ,a nie używanymi Mr. Ponos dla przykładu Onkyo seria 6xx kosztuje nowa około 2-2,5tys. Używana- 400-600zł. Dalej Onkyo seria 8xx nowa około 4tys. używana 900zł. Jak masz więcej pieniędzy na to przeznaczone to może coś nowszego z 2012 np. Onkyo TX-NR818 Jeśli masz jakieś obawy ,że trawisz na jakiś bubel to możesz kupić nowy z gwarancją. I tak jak kolega napisał u sprawdzonego sprzedawcy np. q21 , s4home W tej cenie Onkyo 686, Denon x2500 , Yamaha 685. A do czego chcesz podłączyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Ponos Napisano 22 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 Zastanawiam się nad Dali Zensor 7 ale coraz mniej mam ochotę je kupić bo każdy mi jakoś odradza nie wiem czemu. A z używanych Yamah to jaki model warty uwagi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Harman od razu odpada. Proszę nie mów mi żebym po raz kolejny pisał czemu :D:P Do Zensora 7 od razu odpada Denon. Zatem zostaje Yamaha i Onkyo. W cenie dostaniesz 686 i 685. Masz spokój z gwarancją. Chcesz używany dostaniesz wyższy model Czy Onkyo 828 lub nowszy czy też Yamahe 1040. Tu warto sprawdzić źródło. Wybór zależy od Ciebie Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Ponos Napisano 23 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 A czy Dali to dobry wybór? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 wybierz się, posłuchaj, będziesz wiedział, czy to Twoje "smaki" i brzmienie. Nikt za Twój gust nie zadecyduje. Generalnie jest trochę osób, które korzystają z Zensorów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 Zensor 7 to bardzo bezpieczny wybór. Kolumny które przez lata chyba najlepiej się sprzedawały w Polsce. Ciekawa, dobrze wykonana, konkretna konstrukcja. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts