Marek Duda Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Mibox podłączony do nowego tv poprzez HDMI z drugiej strony staaaare kino domowe podpięte euro do tv.Dźwiek z naziemnej jest słyszany przez kino domowe,dźwięk z mibox słyszany tylko poprzez tv. Jak mibox podłączyć pod kino domowe by było to słyszalne? Kino ma tylko czincze pod dźwięk.Jakas przejściówka ,konwerter? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 To normalne. EURO jako kanał zwrotny działa tylko z telewizji. Z Mi możesz wyjść kablem optycznym dobrze pamiętam? Wówczas Fioo DAC i wchodzisz do kolejnego analogowego źródła VIDEO (Audio IN) Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu99 Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 można też wyjść analogiem 2xRCA - jack 3,5mm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 MiBox niestety nie posiada optyka. Posiada natomiast AV SPDIF Out Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 (edytowany) 16 minut temu, Markcox napisał: MiBox niestety nie posiada optyka. Posiada natomiast AV SPDIF Out Posiada wyjście optyczne, jak najbardziej (MiBox 4K). Trzeba tylko użyć przejściówki jack-> optyk. np. https://allegro.pl/adapter-optyczny-gniazdo-toslink-wtyk-jack-3-5mm-i7228222652.html coś takiego. A przy okazji, SPDIF Out oznacza ogólnie wyjście cyfrowe. Natomiast jego odmiany ogólnie stosowane to Toslink (optyczne) lub Coaxial ( elektryczne). Edytowano 24 stycznia 2019 przez Iron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 ok, może nie doprecyzowałem. nie posiada "klasycznego" optyka. Cała reszta się zgadza. Nie zmienia to faktu, ze w dalszym ciągu powstanie niezła rzeźba - najpierw gniazdo toslink z wtykiem jack, żeby później ten optyk DACiem puścić na analog RCA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu99 Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 To juz lepiej ciagnac jack 3,5 mm - 2x RCA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 34 minuty temu, Markcox napisał: ok, może nie doprecyzowałem. nie posiada "klasycznego" optyka. Cała reszta się zgadza. Nie zmienia to faktu, ze w dalszym ciągu powstanie niezła rzeźba - najpierw gniazdo toslink z wtykiem jack, żeby później ten optyk DACiem puścić na analog RCA. Niekoniecznie, bo jeśli dobrze widziałem, to ten sprzęt ma wejście Toslink. A wtedy przynajmniej można korzystać ze ścieżek dzwiękowych w DD lub DTS w oryginalnej postaci Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 wątpię, żeby w tym - jak to sam autor określił - starym "kinie", było takowe. Ale to już autor wątku musi dokładnie zweryfikować. Na zdjęciach widać jedynie RCA. A instrukcja załączona na zdjęciu przedstawia złącza, ale w samym TV i tam faktycznie występuje. Więc tu "rzeźbę" można by ograniczyć o ten jeden element przejściówki toslink-jack, i puścić optykiem z TV, przez DAC i analogiem na tego soniaka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu99 Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 mam tego miboxa, i pierwotnie miałem podpietego do amplitunera własnie mały jack - 2xRCA, więc wiem, co mówie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 więc to by było najprostsze rozwiązanie w tej sytuacji. Taki przewód, groszowa sprawa, a i tak na wielokanałowy dźwięk, w żadnej omawianej wersji podłączenia nie ma co liczyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 A może niech autor wątku poda model kina (swojego sprzętu)? Może wtedy uda się zweryfikować ilość i rodzaj wejść ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 wiele to by ułatwiło ale w tym konkretnym przypadku po pierwszym zdjęciu w pierwszym wątku autora widać, z jakiego rodzaju "kinem" mamy do czynienia, więc nie spodziewałbym się cudów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 To jest klasyczny optyk. Wchodzisz specjalną przejściówka: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts