Krzysiekok2 Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 (edytowany) Witam. Dzis zakupiłem w promocji amplituner denon avr-x250bt za kwotę 650zl w holenderskim MediaMarkt. Jaki zestaw głośników 5.1 polecicie za kwotę 2000-3000 zl pozdrawiam. Edytowano 24 stycznia 2019 przez Krzysiekok2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 Hej, W cenie 3000 zł kupisz fajne kolumny których ten model nie uciągnie. Zatem polecam coś tańszego ale koniecznie z subem. Quadral 6500 lub Taga 606v3 + sub Magnat Sub 302A Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiekok2 Napisano 26 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 Dziękuje bardzo za szybka i wyczerpująca odpowiedz. Odpowiadają mi głośniki Quadral bardzo się nad nimi zastanawiam. Ale mam jeszcze jedno pytanie, znalazłem głośniki Denon sys-2020 w promocji za 613zl nowe w media markt NL, co Pan myśli o nich? Co lepiej wybrać? Pozdrawiam Krzysztof Ceny w na Allegro zaczynaja się od 1249 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Mocno przeciętne. Schowany dzwiek. brak dynamiki. no nie, jednak nie Cena jest adekwatna. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiekok2 Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 (edytowany) 16 godzin temu, S4Home napisał: Mocno przeciętne. Schowany dzwiek. brak dynamiki. no nie, jednak nie Cena jest adekwatna. Piotr Dziękuje bardzo za odpowiedz . To zostanę przy Quadral Pozdrawiam Edytowano 28 stycznia 2019 przez Krzysiekok2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Gdybyś potrzebował wycen, zapraszam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiekok2 Napisano 20 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 Witam. Sprzet już gra. Ale mam problem. mianowicie co jakiś czas podczas próby oglądania Netflix lub YouTube dźwięk jest strasznie zniekształcony. Strasznie niski. Nie zdążą się to zawsze, co jakiś czas. Co może być przyczyna? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 Co to znaczy zniekształcony - niski? BAsowy? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiekok2 Napisano 20 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 5 godzin temu, S4Home napisał: Co to znaczy zniekształcony - niski? BAsowy? Piotr 57235655254__A973782C-B45C-4C8B-9315-23819FAABBD8.MOV Do tego słuchać delikatne rwania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 20 lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 rozumiem, że z aplikacji Netflix, jak i youtube, korzystasz na androidzie z TV? Co to za TV? Jak masz w ogóle to wszystko pospinane? I co to za komunikat pojawia się na ekranie w jego dolnej prawej części (19 sekunda), kiedy ewidentnie zmienia się brzmienie? Zmieniałeś w tym czasie jakieś kodeki dźwięku, czy ta zmiana wystąpiła samoistnie? Takie same objawy są przy każdym poziomie głośności? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiekok2 Napisano 20 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 Telewizor philips 55pos9002 ten komunikat informuje ze przeszedłeś na głośniki tv jak wyłączyłem kino. Wydaje mi się ze dobrze jest podłączone. Dzieje się to przy każdym poziomie głośności. Połączenie przez hdmi i optyczne. Chodź wydaje mi się ze dźwięk idzie tylko przez hdmi. Po odłączeniu optycznego nie ma żadnych zamian. Tak telewizor korzysta z androida Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Dzwięk przy optyku rwie czy przy ARC? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiekok2 Napisano 21 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Nie mam pojęcia. Nie wiem z którego złącza korzysta. Na amplitunerze mam włączone optyczne. Jak go odlonczam to gra dalej bez żadnej płazy, dla tego wydaje mi się ze z arc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Włączone masz optyczne a gra z arc?? Szczerze to na odległość nie wiem. Musiał bym zobaczyć tego cudaka na żywo Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 21 lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Dziwne, że masz ustawione źródło na granie z optyka, a gra dalej po jego odłączeniu - coś nie do końca te ustawienia są w porządku. Na miejscu zdecydowanie łatwiej byłoby pomóc. spróbuj może zapodać mu (ampli) przywrócenie ustawień fabrycznych i zostaw go na samym ARC (odłącz optyk). Spróbuj może też w drugą stronę - zmień wejście HDMI w TV na inne (bez ARC), a wymuś dźwięk optykiem (wtedy nie będzie miał innego wyjścia). Pamiętaj tylko, żeby nie przepinać HDMI na włączonych urządzeniach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiekok2 Napisano 21 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 46 minut temu, S4Home napisał: Włączone masz optyczne a gra z arc?? Szczerze to na odległość nie wiem. Musiał bym zobaczyć tego cudaka na żywo Piotr Wyglada to dokładnie tak, po odłączeniu optycznego gra, po odłączeniu arc dalej gra. Dźwięk z Youtube masakra. Przywracalem ustawienia amplitunera i telewizora, nic. Dzwiek na Netflix jest normalny na 95% uruchamiania aplikacji, a w Youtube cały czas rwie. Zmiana portu hdmi w tv i kabla nic nie dala. Ps. Za późno kilka razy lub kilkanascie, przepinałem kabel hdmi na uruchomionych urządzeniach. Czym to grozi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 21 lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 (edytowany) 19 minut temu, Krzysiekok2 napisał: Czym to grozi? uszkodzeniem gniazd HDMI 19 minut temu, Krzysiekok2 napisał: po odłączeniu optycznego gra, po odłączeniu arc dalej gra to jak ten dźwięk jest przekazywany, skoro odłączyłeś wszystkie kable? Czarna magia EDIT: jeszcze jedno... 3 godziny temu, Krzysiekok2 napisał: Na amplitunerze mam włączone optyczne a w TV? To na nim musisz "wymusić", którym źródłem ma pójść dźwięk Edytowano 21 lutego 2019 przez Markcox Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts