DiMaggiox360 Napisano 6 lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 lutego 2019 Witam, Posiadam pokój 4,6 x 4,6 m, o wysokości 2,5m. Od dłuższego czasu rozglądam się za nagłośnieniem do pokoju, w ciągu tygodnia lub dwóch będę remontował. Jest to pokój, w którym spędzam czas wolny, śpię. Do zestawu będzie podłączony komputer, konsole. Zestaw audio będzie używany głównie do filmów, muzyka o raz gry również wchodzą w grę. Chciałbym znaleźć zestaw audio z technologią atmos. Zastanawiałem się nad 5.1.4 lub 7.1.4... Będę bardzo wdzięczny jeżeli podzielicie się swoimi pomysłami i doświadczeniami z doborem nagłośnienia. Chciałbym się również dowiedzieć jak wygląda sprawa z kablami. *Zastanawiałem się nad wyłożeniem panelami akustycznymi ściany za telewizorem... Może ktoś trafił na godne polecenia ? może nawet ozdobne aby pasowały do pokoju, nie do studia radiowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 lutego 2019 Wszystko fajnie tylko to dział stereo. Napisz do mnie maila to ci pokażę co i jak. Gdzie je zamieścić, jak wybrać i co wybrać aby się nie spłukać. Myślałeś wstępnie o budżecie? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 lutego 2019 Witam, Chętnie spróbowałbym coś doradzić z zestawów kina, ale potrzebowałbym informację o budżecie jaki możemy przeznaczyć na zakup. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiMaggiox360 Napisano 6 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2019 Amplituner + zestaw głośników... Maksymalnie do 7 tysięcy Chciałbym kupić coś porządnego czego nie będę żałować ;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 lutego 2019 W tej cenie bez atmosa. Raczej z dwoma subami jeśli już. Onkyo 686 lub Yamaha 685 lub denon 2500 Kolumny tannoy 7.4, magnat 725, heco 700 Pewne konfigurację sprawdzają się lepiej pewne gorzej. Sprawdzisz to przy odsłuchu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts