proton Napisano 13 kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2007 Jaka jest różnica między rejestratorami Multi a NIE multi? Czym kierować się przy wyborze i co sądzicie o sprzęcie polskiej Manty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2007 O Mancie nie jestem najlepszego zdania. Używam Humaxa z twardym dyskiem a wypalam płyty na Panasonicu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 14 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2007 Multinagrywarki obsługują formaty DVD +R/RW, -R/RW jedno i dwu warstwowe, natomiast zwykłe (nie multi) skupiają się na jednym standardzie plusach lub minusach. Kupując nagrywarkę, wybieraj wieloformatową z wbudowanym dyskiem HDD, są o wiele praktyczniejsze, niż nagrywające tylko na płytach. Manta to tani, ale ryzykowny zakup. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phil Napisano 16 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2007 A czy można taką nagrywarką z HDD zrobić szybką kopię płyty DVD? Mam na myśli całość tzn. z menu itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 16 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2007 Nie znam takiego modelu. Nagrywarka którą posiadam, nie ma nawet opcji kopiowania z własnego napędu optycznego na HDD. Otrzywiście mogę zrobić kopię filmu z innego odtwarzacza DVD, ale tylko z płyt nie mających zabezpieczeń antypirackich, co jest zgodne z przepisami prawa. Są nagrywaki mające możliwość kopiowania filmu DVD na wbudowany HDD, ale również mogą to być filmy nie zabezpieczone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baton Napisano 17 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2007 Cytat Otrzywiście mogę zrobić kopię filmu z innego odtwarzacza DVD, ale tylko z płyt nie mających zabezpieczeń antypirackich, co jest zgodne z przepisami prawa. A jak robisz taką kopię? Podłączasz wyjście z wejściem? Przecież wtedy cała płyta z menu itd. nie przejdzie. Poza tym skoro to analogowa kopia to dlaczego tylko z płyt bez zabezpieczeń? Jak on to wykrywa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 17 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2007 W cytacie moim wyraźnie pisze o kopii filmu, a nie płyty. Nie spotkałem stacjonarnej nagrywarki DVD, na której dałoby się zrobić kopii całej płyty DVD, chyba że jest to przerobiony jakiś chinczyk. Oprogramowanie nagrywarki, wykrywa zabezpieczenia zawarte w przetwarzanym materiale i nie pozwala na dalszą jego obróbkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proton Napisano 18 kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2007 A jak ocenisz kopię filmu przy takim podłączeniu analogowym? No i jak będzie z dźwiękiem, bo Dolby Digital juz chyba nie przejdzie, prawda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 18 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2007 Jakość kopii zależna jest od stopnia kompresji jaki się wybierze. W najlepszej jakości, nie widzę różnicy w porównaniu z oryginałem, chociaż napewno jakieś różnice są. Z dźwiękiem jest już gorzej, bo mamu już tylko stereo, ale dobrej jakości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts