Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Czy ktoś mógłby krótko opisać przewagę jednych i drugich.

Żadnych niestety nie słyszałem.

ZA klipschami przemawia skuteczność i pasmo przenoszenia w dole. Zależy mi na ciepłym brzmieniu, potężnym lekko leniwym basie. Kontur to nie moja bajka.

Będą używane do słuchania głównie house/pop, Podłączone pod CA azur 651a z czasem chcę zrobić klona Accuphase e-450 od chińskich braci z aliex (części mam tylko zapał się skończył).

pokój jakieś 30 + metrów.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Jakub Duda napisał:

Zależy mi na ciepłym brzmieniu, potężnym lekko leniwym basie. Kontur to nie moja bajka.

Te kolumny co wymieniłeś w temacie to odwrotność tego co byś chciał uzyskać, Więc trzeba szukać na zupełnie innym biegunie. Nic co gra ostro, jasno, konturowo , a tak właśnie grają Klipsch Rp i Focal Chorus ;)

Nowe czy używane?

Edytowano przez mordor12
Napisano
15 minut temu, Kubakk napisał:

Pylon sapphire 25 załatwi temat o ile wzmacniacz je ogarnie ;)  granie typowo "dyskotekowe" , spory bas , ładna stolarka , duży wybór oklein itp.

Może się nie znam ale brzmienie dyskotekowe kojarzy mi się z twardym szybkim "kick" basem i piskliwą drażniącą górą. więc odpada.

Napisano

Dokładnie tak. Ani jedne ani drugie.

W tym przypadku Klipsch jest znacznie lepszą konstrukcją ale podłączanie obu do jasnego Cambridge to bardzo zły pomysł.

Dźwięk będzie detaliczny, aż za bardzo.

Do takiej elektroniki w tej cenie polecam ELAC Uni Fi to jeden z lepszych doborów w tej cenie, ewentualnie KEF Q750.

Zapraszam na odsłuch i po lepsze ceny.

Piotr

Napisano
12 godzin temu, Jakub Duda napisał:

Może się nie znam ale brzmienie dyskotekowe kojarzy mi się z twardym szybkim "kick" basem i piskliwą drażniącą górą. więc odpada.

Mnie się kojarzy z powolnym , ruszającym kluczykami w mej kieszeni :P i tak grały pylony , choć góra była jazgotliwa , dlatego wybrałem focala , ma fajne zejście a góra nie męczy