maverick2005 Napisano 2 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2019 (edytowany) Jak zakup w ciemno, to może warto sprawdzić tego Magnata 300thx, o którym pisaliśmy. Edytowano 2 sierpnia 2019 przez maverick2005 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano 3 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2019 (edytowany) 15 godzin temu, maverick2005 napisał: Jak zakup w ciemno, to może warto sprawdzić tego Magnata 300thx, o którym pisaliśmy. No korciło mie na niego , ale strasznie mało informacji w necie na jego temat i to nawet na zagranicznych forach. Jakiś subwoofer widmo 😀, a bazując na trzech czy czterech opiniach względem kilkuset o klipschu r115 sw to pomimo wyboru w ciemno wolę zaufac większości i jakimiś resztkami rozsądku wybrać to co podoba się większości użytkowników tego forum. Pozatym prawie 1400 zl zostanie w kieszeni 😀 Edytowano 3 sierpnia 2019 przez Piotr1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 SPL to kopia 115SW. Są takie same. Klipsch zmienił tylko delikatnie wygląd. Magnat 300THX to znacznie lepszy sub. Ale też droższy od obecnego 115SW. Ma lepszą kontrolę i zejście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano 6 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 (edytowany) Już za późno na gdybania , zresztą gdybania było pół roku i nie za wiele z tego wynikło zwłaszcza że ja nie mam czasu na odsłuchy a z wypożyczeniem to tragedia bo gdzie bym nie dzwonił to zawsze odpowiedz ta sama " Nie mamy" W końcu po długich miesiącach udało sie wyporzyczyć dwa popularne suby i jeden z nich zostaje u mnie , coby sie nie działo A są to klipsch spl 150 i svs sb2000 zeby sprawdzić która konstrukcja do mnie przemówi, zamknięta czy BR Co do magnata 300 thx to tak jak pisałem , znalazłem 3 opinie z czego tylko Twoją Piotrze brał bym na poważnie, ale to za mało . Co innego gdyby ktoś mi go wypożyczył z innym do porównania, a to było niemożliwe gdzie bym nie zadzwonił Jak dotrą do mnie te dwa suby to napisze o swoich wrażeniach Edytowano 6 sierpnia 2019 przez Piotr1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 Daj znać,jak wypadły testy tych subwooferów ,oraz moja propozycja w ramach testów,spróbuj też podłączenia subwooferów obydwu naraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2019 Rozumiem. Jasne. Daj znać jak z tymi dwoma to Ci powiem czy ewentualnie braki uzupełni Magnat. No chyba że któryś wpasuję się idealnie. Pytam tak z ciekawości wiesz do czego dopłacasz 1000 zł względem SVS SB 1000? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano 13 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2019 (edytowany) Dnia 9.08.2019 o 22:35, S4Home napisał: Pytam tak z ciekawości wiesz do czego dopłacasz 1000 zł względem SVS SB 1000? Z tego co wiem to tylko większa moc 300 vs 500W Ale z tego co zdążyłem zauważyć to te 500 W w zamkniętej konstrukcji to dla mnie chyba takie minimum bo daje już fajne ciśnienie odczuwalne , choć w klipschu bardziej trzęsie. I gdyby nie różnica w barwie na korzyść SVS to pewnie bym wziął klipscha a tak mam cholerną zagwozdkę i do tej pory sie nie zdecydowałem , bo klipsch ma rezerwę mocy i daje czadu juz na połowie mocy a zeby to uzyskać na svs muszę mieć na fula . Natomiast tak ustawiony svs nie ustepuje klipschiwi a ma moim zdaniem bardziej miękki i ciepły bass i do tego wiecej precyzji przy szybkich wybuchach a potrafi pociągnąć też bardzo nisko i długo jak trzeba. I na chwile obecna pokusiłbym sie o stwierdzenie że być może svs sb3000 byłby subem idealnym bo z 800 W mocy dałby pewnie energie równą klipschowi a nadal barwa basu jaka mi podchodzi bardziej, ale więcej wypocin jak dokonam wyboru. Mam jednak dwa pytania. Czy suby po wygrzaniu zmieniają coś w swoim graniu , barwę, ciśnienie akustyczne, czy cokolwiek? I czy kalibracja ampli zmienia cos oprócz poziomu głośności i odległości , jak np głośność poszczególnych częstotliwości? Pytam bo nie chce mi sie za każdym przepięciem kalibrować , a zmieniałbym tylko wartości głośności jakie uzyskałem dla danego suba po kalibracji Edytowano 13 sierpnia 2019 przez Piotr1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 13 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2019 (edytowany) To może jednak,Klipsch 115+Svs sb2000=Magnat cinema sub thx300😉 Edytowano 13 sierpnia 2019 przez maverick2005 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 13 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2019 Ewentualnie rozważ jeszcze Tannoya ts 2.12. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano 14 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2019 7 godzin temu, maverick2005 napisał: Ewentualnie rozważ jeszcze Tannoya ts 2.12. Niee, już nic więcej nie rozważam I nie zrozumcie mnie źle, to że mam problem z wyborem pomiędzy spl150 a svs sb2000 to nie dlatego że mi w nich coś nie pasuje tylko dlatego że obydwa są tak dobre. A że kosztują tyle samo to chciałbym za wszelką cene wybrać ten lepszy , a puki co nie potrafie go wskazać. Tak czy inaczej z którym bym nie został to będę szczęśliwy Za svs przemawiaja jego kompaktowe wymiary, precyzja i barwa. Bałem się że konstrukcja zamknięta nie zapuści sue nisko tworząc np. efekt grozy w horrorach, zwłaszcza że te modele na tym forum były polecane głownie ludziom którzy dużo muzyki słuchają ale nic bardziej mylnego, do kina nadaje sie idealnie i ta jego precyzja mnie zachwyca Za spl150 przemawia zapas mocy i ciśnienie akustyczne , energia jaką daje sie odczuwać. Bas taki bardziej bym powiedział sprężysty względem svs, ale też bajka 😀 Na dwa suby nie mam miejsca wiec zostawienie obydwóch odpada Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2019 No sprawdzałeś zamknięty sub i faktycznie dobrze go oceniłem. Moim zdaniem jak napisał kolega wyżej. Sprawdź tannoya 2.12 i magnata thx. Tu znajdziesz plusy obu:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano 14 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2019 30 minut temu, S4Home napisał: Sprawdź tannoya 2.12 i magnata thx. Tu znajdziesz plusy obu:) Może jak sie przeprowadzę do nowego domu to poszukam drugiego suba a na razie już mi sie nie chce w to bawić i jeden z wypożyczonych u mnie zostaje. Ale nadal nie wiem który, choć dzisiejsze testy przechyliły szale troche na korzyść svs , a do tego nie jest taki wielki jak klipsch. Nie wiem jak to określić, czy to lepsze wypełnienie pomieszczenia basem czy lepsze zgranie z kolumnami, ale bas z svs-a dziś wydawał mi sie jakby bliski temu co w prawdziwym kinie Piotrze, a czy miałeś okazje posłuchać SB3000 i jak wypada przy magnacie 300 thx? Nadal Magnat będzie lepszy Twoim zdaniem? Pytam bo z tymi membranami pasywnymi to mógłby być kłopot u mnie bo sub stoi i bedzie stał dość mocno i blisko obstawiony z trzech stron. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bondzik04 Napisano 20 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2019 Który sub został u Ciebie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2019 Dnia 14.08.2019 o 21:18, Piotr1 napisał: Piotrze, a czy miałeś okazje posłuchać SB3000 i jak wypada przy magnacie 300 thx? Nadal Magnat będzie lepszy Twoim zdaniem? Pytam bo z tymi membranami pasywnymi to mógłby być kłopot u mnie bo sub stoi i bedzie stał dość mocno i blisko obstawiony z trzech stron. SB3000 słuchałem dawno i szczerze nie pamiętam. W Bliżej znam 2000 i wiem że do tego dokładać się nie opłaca względem tysiączki. Oj to nie w takim ustawieniu będzie problem faktycznie i z TS2.12 i z Magnatem THX. Tu masz rację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano 20 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2019 (edytowany) 10 godzin temu, Bondzik04 napisał: Który sub został u Ciebie? Został sb2000. A dlaczego ? A no z kilku powodów. 1) Jego wymiary są normalne i na to wpływ miała troche Żona 2) Barwa basu taka jak lubie głęboki miękki bas 3) Energia i rodzaj basu w filmach , taki sam jak w prawdziwym kinie ( nawet Żona to zauważyła a nie wiedziała który gra i obstawiła dużego 😀) to samo kilku znajomych stwierdziło. 4) Z SVS słyszę jakby więcej dźwięków 5) lepiej się spasował z moimi głośnikami ( i nie mówię o wyglądzie 😀 ) To że akurat svs lepiej u mnie zagrał może też być spowodowane akustyką (kształt salonu to kwadrat ) Tak czy siak jestem mega zadowolony. Klipsch też świetny i gdybym nie miał porównania to brał bym bez zastanowienia Jedno trzeba sprostować. Z opinii na forum, głównie branży , można odnieść wrażenie że suby zamknięte nie nadają sie do KD , a przynajmniej mój svs ( bo nie mam porównania z innymi) nadaje się doskonale , schodzi niesamowicie nisko i porównując kilka scen filmowych oglądanych po kilkadziesiąt razy w celu wychwycenia niuansów to zejście svs nie ustępuje klipschowi . Klipsch daje większe ciśnienie , ale czy tego chcę ? Okazało sie że nie , svs też potrafi przywalić tylko krótko potem jest czysty rozchodzący się bas co dużo lepiej wyglądało w scenie z Transformersów na pustyni jak bombardowali z samolotu, albo scena w LOTR z jaskiniowym trolem , było jakby więcej szczegółów a bas tak samo głęboki jak w klipschu i też trzęsło sofą i podłogą Jedyny minus SVS jaki zauważyłem dotyczy ci ciekawe muzyki a dokładniej utworu "I love bass" Basstronic. Przy głośnym słuchaniu i podkręconym subie na godzinę trzecią membrana wpadała w pewnych momentach jakby w częstotliwość rezonansową i nie radziła sobie tak czysto jak klipsch 1 godzinę temu, S4Home napisał: Bliżej znam 2000 i wiem że do tego dokładać się nie opłaca względem tysiączki. Może nie warto ale wolałem mieć lekki zapas mocy no i rabat też wskoczył Co do mocy to zrobiłem test poboru energii suba wpinając go przez Watomierz i może jestem basolubny ale w niektórych scenach filmowych przekraczało 300W a tyle ma SB1000 Edytowano 20 sierpnia 2019 przez Piotr1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2019 Doskonale że to sprawdziłeś. Takie testy naprawdę się ceni. I dlatego chwalę Twój wybór i życzę Ci jak najlepszych doznań z obecnego suba SVS Szczerze! Brawo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano 1 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2019 A dziękować , dziękować. 😀 Szczerze polecam tego suba. Doznania z filmów bezcenne. Bas schodzi tak nisko że czuć go w podbrzuszu a muzyka brzmi jak na koncercie , bas w muzyce jak z kolumn estradowych. Szybkie mocne głębokie uderzenia , a podwójna stopa perkusyjna to coś pięknego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano 3 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2019 Podziękowania dla Q21 za możliwość wypożyczenia i dobre ceny oraz szybką realizacje zamówienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts