posterpotzkoli Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Cześć, to mój pierwszy post na forum. Mam prośbę o poradę dotyczącą wyboru drzwi akustycznych. Sprawa jest dość nietypowa, dotyczy bowiem niewielkiego pomieszczenia w laboratorium (kabiny badawczej), do którego powinno docierać jak najmniej dźwięków z zewnątrz. Ściany mamy dobrze wygłuszone, jedynym problemem są drzwi, które właśnie wymieniamy. Nasz budżet to 4 tys. zł i zastanawiamy się nad dwoma opcjami: Porta, 42 dB: https://bel-pol.pl/drzwi-akustyczne/porta/rw42-db-plaskie-poziom-,p5164,9..........html Delta, 44 dB: https://www.solidnedrzwiokna.pl/produkt/delta-magnum-56k/ Czy ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia z wyżej wymienionymi modelami/firmami? Albo jakieś sugestie, które z tych drzwi byłyby najlepsze? A może znacie coś innego/lepszego w tej cenie? Dodam, że dźwięki od których chcemy odizolować wnętrze to nie są jakieś wielkie hałasy - raczej chodzi o kroki, rozmowy, dźwięk dzwoniącego telefonu, dźwięk ekspresu do kawy itp. Niestety nasze obecne drzwi przepuszczają do środka dosłownie wszystko, nawet kroki. Pozdrowienia! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 @posterpotzkoli skad jestes? Widze ze masz Krakow w opisie... Moj brat prowadzi sklep z drzwiami, ale lokalnie na śląsku, konretnie Siewierz, mógłby pewnie pomóc w temacie. Jak jestes zainteresowany to pisz na priv podam namiary. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posterpotzkoli Napisano 19 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Dzięki, wysłałem priva! Jakby ktoś miał jakieś opinie na temat wymienionych wyżej drzwi to nadal będę bardzo wdzięczny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 A ogólnie co do porty mam złe doświadczenia jeśli chodzi o jakość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Czy to Porta czy Pol-skone czy inne znane firmy, niewazne... niestety teraz to jest taka masowka. Zdarzaja sie wpadki (dosc czesto, cena nie gra roli). Obsługa posprzedazowa to dno. Ale juz nie bede robil tutaj offtopa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 (edytowany) Dokładnie kiedyś widziałem drzwi dewro zrobiły na mnie wrażenie może ich warto zapytać o drzwi. Edytowano 19 lutego 2019 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Dnia 18.02.2019 o 16:10, posterpotzkoli napisał: Albo jakieś sugestie, które z tych drzwi byłyby najlepsze? Czy mają to być drzwi wewnętrzne czy też wewnątrzklatkowe / wejście do mieszkania/ ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Julia Małaszyńska Napisano 16 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2020 Najwazniejsze sprawdzić z jakich laminatów producent robi drzwi. Jaki jest drzeń płyty drzwiowej i jak zostało to sprawdzone. W drzwiach akustycznych powinien być rdzeń z kauczuku conajmniej. Polecam rozejrzeć się nad drzwiami akustycznymi gdzieś lokalnie. Ofertę drzwi akustycznych czy technicznych, czy o podwyższonych parametrach technicznych mają w slaonach RuckZuck- https://ruckzuck.pl/oferta/drzwi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malinka Napisano 27 października 2023 Udostępnij Napisano 27 października 2023 według mnie najlepsze akustyczne z KMT. Mam i polecam. Świetnie izoolują wszelakie hałasy dochodzące z klatki schodowej. Dostępne w różnych modelach i kolorach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KajtekMa Napisano 12 września Udostępnij Napisano 12 września (edytowany) U nie również stalowe z KMT. Kupowałem dwa miesiące temu i bardzo dobrze się sprawdzają. Edytowano 12 września przez KajtekMa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts