Marek Mondalski Napisano 21 lutego 2019 Napisano 21 lutego 2019 Przy okazji upgrade'u sprzętu audio, wygospodarowałem parę niedużych monitorów, które mogę: sprzedać; oddać; zagospodarować. Zagospodarować je mogę jako głośniki do TV, ale mam problem z miejscem. Na stojąco mi się te monitory nie mieszczą. Zmieszczą się natomiast jeżeli położę je na boku i tu moje pytanie podstawowe: czy jakość dźwięku (scena, itd.) mocno ucierpi ? Pytanie drugie: jeżeli kłaść na boku, to tweeter'ami do siebie czy od siebie ? Odpisz, cytując
Karo Napisano 21 lutego 2019 Napisano 21 lutego 2019 Ustawienie kolumn głośnikowych na boku, jeśli te mają minimum 2 głośniki, nie jest dobrym pomysłem. Dźwięk nie będzie docierał z obu głośników do Ciebie w tym samym momencie, co w efekcie zaburzy odbiór. Powyższe nie dotyczy kolumn z głośnikiem 2 w 1, np. przetwornik Q od kefa. Odpisz, cytując
Marek Mondalski Napisano 21 lutego 2019 Autor Napisano 21 lutego 2019 Tego się obawiałem Odpisz, cytując
S4Home Napisano 22 lutego 2019 Napisano 22 lutego 2019 A co to za kolumny? Bo szczerze jeśli mają być tylko do TV to i tak zagrają lepiej niż głośniki w TV. Nie gra jak trzeba ale i tak lepiej. Piotr Odpisz, cytując
Recommended Posts