Marek Mondalski Napisano 21 lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Przy okazji upgrade'u sprzętu audio, wygospodarowałem parę niedużych monitorów, które mogę: sprzedać; oddać; zagospodarować. Zagospodarować je mogę jako głośniki do TV, ale mam problem z miejscem. Na stojąco mi się te monitory nie mieszczą. Zmieszczą się natomiast jeżeli położę je na boku i tu moje pytanie podstawowe: czy jakość dźwięku (scena, itd.) mocno ucierpi ? Pytanie drugie: jeżeli kłaść na boku, to tweeter'ami do siebie czy od siebie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karo Napisano 21 lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Ustawienie kolumn głośnikowych na boku, jeśli te mają minimum 2 głośniki, nie jest dobrym pomysłem. Dźwięk nie będzie docierał z obu głośników do Ciebie w tym samym momencie, co w efekcie zaburzy odbiór. Powyższe nie dotyczy kolumn z głośnikiem 2 w 1, np. przetwornik Q od kefa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 21 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Tego się obawiałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 A co to za kolumny? Bo szczerze jeśli mają być tylko do TV to i tak zagrają lepiej niż głośniki w TV. Nie gra jak trzeba ale i tak lepiej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts