Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam!
Mozna powiedziec ze sie zdecydowalem na ta yamahe ale... glosniki to beda JBL ES100 + E20/E30 x2 + E25/35 + ES150p i z tego co wyczytalem to H/K jest stworzony do tych glosnikow tylko teraz mam dylemat jaki model bylby do tego odpowiedni w cenie 2k, przygladalem sie temu Harman Kardon AVR-347 mozna go dostac za jakies 2,6tys ale czy on bedzie do tego pasowal? i jest najlepszym wyborem w tej cenie? Do tego zestawu bede mial wszystko podlaczone po kabelkach hdmi (pc, ps3 i tv n) wiec zalezy mi na tym zeby mial ze 3 wejscia a w przyszlosci bede chcial ten zestaw rozbudowac do 7.1

Z gory dzieki za odp
Napisano
Harman/Kardon AVR 247.
Nic innego. JBL zagra naprawde godnie z tym Harmanem. Osobiście mam 247 i jestem MEGA zadowolony icon_biggrin.gif
I odpuść sobie raczej 347. Dopłacasz dużo więcej, a niewiele różni sie od 247. Uwierz, testowałem i miałem podobny dylemat jakieś pół roku temu.
Zapytasz z czym gra mój Harman. Odpowiadam;

Paczki produkcji własnej.
Przetworniki jakie zastosowałem;
bas - Alphard G series
mid - Tonsil GDM 16/150 Hi-Line
hi - TVM Acoustic (Tesla) ARC-044-20/8

Jak grają każdy zapyta... Cóż, trzeba by posłuchać i odnieść to do osobistej opini/wrażenia. Jak odsłuchiwałem w Koris'ie w Pozn. to pracownicy jednogłośnie stwierdzili "bardzo udana konstrukcja" ( a budżet to tylko 2500zł ) Dzióbki im poopadały icon_smile.gif
Ja lubie mocny, brzmiący, niiski bas i detaliczną góre i dla siebie nic lepszego jak narazie nie znalazłem icon_biggrin.gif
Napisano
Hehe tez mam podobne wlasnej roboty icon_razz.gif no ale czas na zmiany bo stereo do ogladania filmow i ps3 to nie to... wczesniej mialem podlaczone creative gigaworks s750 no ale na nowej chacie zostawilem je ustawione dookola kompa icon_razz.gif wiec trzeba w jakies k/d do tv zainwestowac. A co powiesz o 445? W cenie nie ma az takiej duzej roznocy.
Napisano
445 to troszkę starszy model, wizualnie zbudowany jak cała wyższa od niego seria 6 i 7.
Jedno jest pewne - jaki kolwiek model tej firmy wybierzesz będziesz zadowolony icon_biggrin.gif
Ale 445 poniżej 3 tyś jest ciekawą propozycją icon_smile.gif