intruz Napisano 24 lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 lutego 2019 (edytowany) dzien dobry w sumie pytanie nie bardzo z działu stereo ale dotyczy ampli stereo który mi wpadł do oka wymyśliłem sobie tx-8250 do połączenia sprzętów które mam w salonie i teraz pytanie czy obsłużę nim cały dzwięk i czy dobrze myślę (czy to zadziała) dekoder nc+ HDMI do TV, a optyk do ampli xbox one HDMI do TV a optyk do ampli widziałem gdzies że można wszystkie hdmi puścić na tv i z TV optykiem na ampli ale pisali że to jest gorzej prawda? będzie jeszcze dokupiony onkyo c-7030 który też puszczę na optyka z tym że dwa miałbym zajęte więc zostanie mi coax a do tx-8250 heco 700 KD mnie nie kręci, TV 30% , konsola 30% , muzyka 30%, chce mieć dobre stereo ma to ręce i nogi czy lepszym rozwiązaniem jest tx-8270? Edytowano 24 lutego 2019 przez intruz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 Witaj, Tak dobrze kombinujesz. Możesz podłączyć optyk przez TV ale faktycznie tutaj będzie ciszej, znacznie. Lepiej jest podłączyć od razu ze źródła. CD możesz podłączyć nawet analogowo. Do tego Heco 700 to dobry pomysł. Czy wypożyczyć Ci to wszystko na testy domowe? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 Połączenia dobre, jedynie odtwarzacz połącz z amplitunerem analogowo, zagra lepiej. Natomiast jeśli budżet pozwoli, lepszym rozwiązaniem będzie wyższy model amplitunera Onkyo TX-8270. Urządzenie to posiada sekcję złącz HDMI, pozwoli Ci to na podłączenie dekodera i konsoli kablem HDMI do amplitunera i wyprowadzenie tylko jednego kabla HDMI do telewizora. Łatwiejsza obsługa, prostsze połączenia, warto pomyśleć. Co do kolumn, do Heco Aurora 700 są bardzo dobrym uzupełnieniem amplitunera Onkyo. Zaraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porownania oraz indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 (edytowany) @intruz nie napisales nic o pomieszczeniu w jakim to ma grac, a w sumie to podstawa. Nie piszesz o dzwieku jaki lubisz, a to juz w ogole najwazniejsza sprawa. Jakiej muzyki sluchasz ? btw dobra rada: jak nie wiesz co wybrac to odpowiedz na te powyzsze pytania, a bardziej osłuchani forumowicze podpowiedza co wybrac na odsluchy. Wypozycz pozniej sprzet od branzy i na tej podstawie sam dokonaj wyboru. Nie bedziesz mial pozniej do siebie pretensji, ze wydales mnostwo kasy, a nie gra tak jak sobie to wymarzyles Edytowano 25 lutego 2019 przez Przemek Ost Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 26 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2019 (edytowany) czy do takiego połaczenia wystarczą kable OFC 2x2,5mm czy raczej brać 2x4mm, jest jeszcze bi-wiring ale muszę się zdać na ekspertów:) myślałem coś z melodiki w stylu MDC2400G Edytowano 26 lutego 2019 przez intruz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 lutego 2019 Wystarczy ci 2x2.5 I nie tu nie ma bi-ampingu. Jest bi wiring. I nie warto się w to bawić. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 5 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2019 dziękuję za porady, sprzęt wjechał do domu myślę że za zestaw onkyo + kolumny aurora 700 4,1k pln to dobra cena jak na pierwszy komplet do odsłuchu:) gra ślicznie i żonie się podoba:) na wybrzydzanie przyjdzie czas, teraz się cieszę tym co mam :)) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamo c 97II czy Heco Napisano 26 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2019 no to powiem Ci że za dobre pieniądze to kupiłeś szczególnie że trochę czasu już minęło. Gratuluje dobrych negocjacji :):) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts