TeeCee Napisano 5 marca 2019 Udostępnij Napisano 5 marca 2019 Cześć, jestem świeżo upieczonym użytkownikiem Yamahy R-N602. Mam pytanie do innych użytkowników tego sprzętu dotyczące poziomu głośności. Czy Wy też ustawiacie poziom na minimum -50 i wzwyż? Podłączyłem kablem optycznym TV i aby był słyszalny to muszę ustawić poziom na około -30. Tak ma być czy te poziomy są za wysokie? Pozdrawiam TC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_luk1 Napisano 5 marca 2019 Udostępnij Napisano 5 marca 2019 Sygnał z telewizora czy z dekodera SAT jest z reguły cichszy niż z płyty CD. W 803D mam to samo, i to pomimo zwiększenia offsetu na wejściu z telewizora o +6dB. I jak CD, plików z NASa, czy radia FM słucham na poziomie -46....-40dB, to telewizora na -42...-35dB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 Potwierdzam. Dźwięk z TV jest zawsze znacznie cichszy. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeeCee Napisano 6 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2019 Dzięki wielkie za odpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts