Krutki Napisano 5 marca 2019 Udostępnij Napisano 5 marca 2019 Witam posiadam kino domowe Denon1912 z głośnikami Taga 606 v.3 jaki subwoofer do 2 tys. Dobry do oglądania filmów i słuchania muzyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Qazwsx Napisano 5 marca 2019 Udostępnij Napisano 5 marca 2019 Nie wiem jaki masz metraż. Moim skromnym zdaniem dorzuć troszkę do RELa t5i (15-20mkw) z naciskiem na stereo ale przy filmach sobie tez świetnie radzi. Koniecznie podłączenie wysoko-prądowe. W stereo sprawia że sub ginie w pokoju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krutki Napisano 5 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2019 Salon 18m z otwartym aneksem kuchennym kuchnia 25 m. O co chodzi podłączenie wysoko prasowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 Jeśli możesz minimalnie dołożyć, to zdecydowanie SVS SB-1000. To konstrukcja zamknięta, swietnie sprawdzająca się także w muzyce. Zaraszam serdecznie na odsłuchy oraz indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 Svs sb1000 Albo elac eq12 albo tannoy ts2.12 Tannoy ma najlepszą barwę dźwięku. Jest miękki soczysty. Elac ma najlepsze ustawienia, kalibrację i możliwość edycji pod stereo czy kino. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Qazwsx Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 21 godzin temu, Krutki napisał: Salon 18m z otwartym aneksem kuchennym kuchnia 25 m. O co chodzi podłączenie wysoko prasowe? "Podłączenie wysokoprądowe/wysokopoziomowe: poprzez podłączenie do terminali głośnikowych wzmacniacza sygnatura soniczna całego kanału wzmocnienia dostarczana jest do subwoofera, zachowując spójność tempa i barwy. Innymi słowy, sygnał wysłany do subwoofera jest dokładnie takim samym sygnałem jak ten wysłany do głośników, co pozwala na idealną ich integrację. Podłączenie to nie wpływa na pracę wzmacniacza, ponieważ impedancja wejściowa subwoofera wynosi 100,000 Ohm. Podłączenie to pozwala na uniknięcie wpływu na sygnał, gdyż żadne dodatkowe elementy nie znajdują się bezpośrednio na drodze sygnału." Przy odsłuchu muzyki lepiej podłączyć wysokoprądowo ale w praktyce lepiej wypróbować obydwa sposoby podłączenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krutki Napisano 6 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2019 (edytowany) A co myślicie o TAGA Harmony TSW-200 skoro mam zestaw głośników taga byłby cały zestaw taga czytałem?? że jest lepszy od Klipsch 110 ktoś coś 13 godzin temu, S4Home napisał: Svs sb1000 Albo elac eq12 albo tannoy ts2.12 Tannoy ma najlepszą barwę dźwięku. Jest miękki soczysty. Elac ma najlepsze ustawienia, kalibrację i możliwość edycji pod stereo czy kino. Piotr A co myślicie o TAGA Harmony TSW-200 skoro mam zestaw głośników taga byłby cały zestaw taga czytałem?? że jest lepszy od Klipsch 110 ktoś coś Dnia 5.03.2019 o 19:58, Marcin Qazwsx napisał: Nie wiem jaki masz metraż. Moim skromnym zdaniem dorzuć troszkę do RELa t5i (15-20mkw) z naciskiem na stereo ale przy filmach sobie tez świetnie radzi. Koniecznie podłączenie wysoko-prądowe. W stereo sprawia że sub ginie w pokoju. A co myślicie o TAGA Harmony TSW-200 lubTaga Harmony inMove 8 HGB skoro mam zestaw głośników taga byłby cały zestaw taga czytałem że tsw200 jest lepszy od Klipsch 110 ktoś coś?? Metraż salon 20m otwierane dzwi do jadalnia z kuchnią 25m Edytowano 6 marca 2019 przez Krutki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b4rtek.p Napisano 10 marca 2019 Udostępnij Napisano 10 marca 2019 Też mam te same głośniki. Do tego mam Magnata 302a. Wg mnie robi mega robotę, przy czym zostaje trochę kasy w kieszeni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 Nie pakoj się w suby od taga. Słabe są. Wspomniany magnat albo dwa zrobią znacznie lepsze wrażenie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krutki Napisano 21 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 2019 (edytowany) Dnia 11.03.2019 o 07:36, S4Home napisał: Nie pakoj się w suby od taga. Słabe są. Wspomniany magnat albo dwa zrobią znacznie lepsze wrażenie. Piotr A jak z sub. Yamaha 300sw ktoś ma jakieś opinie na ten temat. Lepszy jest od klipsch r-120sw i 110 i tannoy ts2 niżej schodzi brzmienie lepsze Edytowano 21 lipca 2019 przez Krutki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 Dnia 21.07.2019 o 13:28, Krutki napisał: A jak z sub. Yamaha 300sw ktoś ma jakieś opinie na ten temat. Lepszy jest od klipsch r-120sw i 110 i tannoy ts2 niżej schodzi brzmienie lepsze Na pewno nie, niżej zejdzie przy słyszalne skuteczności Klipsch, natomiast kontrolę i szybkość zapewni lepszą Tannoy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 Dnia 21.07.2019 o 13:28, Krutki napisał: A jak z sub. Yamaha 300sw ktoś ma jakieś opinie na ten temat. Lepszy jest od klipsch r-120sw i 110 i tannoy ts2 niżej schodzi brzmienie lepsze Moim zdaniem jest niezłym ale nie dorównuje jakością ani klipsch ani tannoy ts. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts