dawidsach@onet.eu Napisano 10 marca 2019 Udostępnij Napisano 10 marca 2019 Jak wyżej, mam do kupienia taki wzmak za grosze , pytanie jaki ma wpływ na używanie słuchanie muzyki podłączania tego, gdy te cyfrowe wejścia nie działają? Nie znam się na tym proszę o pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 marca 2019 Udostępnij Napisano 10 marca 2019 (edytowany) To ampli do kina, do czego Ci to? Do muzyki nie. Do filmów tak, ale nie widzę sensu skoro uszkodzony. 1. Napisz jaki masz budżet i co chcesz kupić 2. Jakie duże pomieszczenie, 3. Jakiej muzyki słuchasz, 4. Jaki lubisz dźwięk 5. Czy dopuszczasz sprzęt używany 6. Co aktualnie masz ze sprzętu audio 7. Jakich marek audio słuchałeś lub zestawów audio 8. Co będzie źródłem dźwięku 9. Co chcesz podłączyć do zestawu 10. Rysunek pokoju 11. Twoja lokalizacja Rada nie kupuj nic w ciemno. Pozdrawiam Edytowano 10 marca 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 To amplituner kinowy. Co nie działa? Może jest inaczej przypisane.? Żadne nie działa? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidsach@onet.eu Napisano 11 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2019 po prostu ten ktoś od kogo to kupuje napisał ze nie działają wejścia/wyjścia cyfrowe - podpinać tylko będę mógł przez te czincze- moje pytanie jak to działa - i amplituner kinowy w jaki sposoby mogę to rozumieć? co mogę do niego podłączyć ? Jeśli chodzi o prawdziwa przygodę z prawdziwymi zestawami- jak napisał kolega wyżej żądając mi pytania, póki co nie trzeba mi tego, mieszkam za granica/pracuje, gdy już zjadę na stale wtedy będę szukał czegoś na poważnie Teraz dopiero 'zaczynam' się tym interesować stad te moje może idiotyczne pytania, ale wiem ze jest tu mnóstwo specjalistów, możne ktoś pomoże ;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 Amplituner kina domowego jest do kina. W muzyce zazwyczaj wypada bardzo słabo. Ale jak chcesz to kupuj. To Twoje pieniądze. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidsach@onet.eu Napisano 11 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2019 Do kina, czyli załóżmy jaki sprzęt można podłączyć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 marca 2019 Udostępnij Napisano 12 marca 2019 Powiem Ci że mam wrażenie że totalnie nie wiesz co kupujesz ?:/ No mikrofalówki nie podłączysz. Podłączysz zestaw kina domowego. Chodź po co? skoro i tak wejścia cyfrowe nie działają ? Nie kupuj go Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 marca 2019 Udostępnij Napisano 12 marca 2019 Jak znam życie to kolega i tak kupi... Większość początkujących kupuje oczami. Zazwyczaj w ciemno, bez odsłuchów. Bo ładnie wygląda i ma tyle wyjść wejść... A później lament bo nie gra... Albo gra zupełnie inaczej niż wyobrażenie kupującego, jak ma zagrać... I następny post pomóżcie.. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidsach@onet.eu Napisano 12 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2019 Ależ ja tylko pytam - tak nie mam pojęcia za dużego dlatego pytania te zadaje tu a nie na forum kulinarnym ;/ To czyli jak wejscia cyfrowe zepsute, to nie mozna juz podpinać załóżmy kina domowego pod ;czincza; ? ;/ Tak samo, jakiś głośnikow nie mogę podłączyć bo nie bede grały wgl czy jak? ;o czincze są sprawne, wiec teoretycznie ma grać coś tam? Czy ja piszę ze chce jakis sprzęt do domu z kolumnami za ileś tyś zeby sluchać muzyki itp, nie pytam zadaje pytania inne, nie będę tego amplitunera stawial w domu zeby go non stop uzywać ot tak zobaczyć co i jak - nie mieszkam u siebie w polsce w domu wiec ale , widzę ze tu jak coś zapytać to trzeba odrazu wszystko 'profesjonalnie' tak więc okej, dzieki za brak odp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 12 marca 2019 Udostępnij Napisano 12 marca 2019 Chodzi o to, że większość współczesnych sprzętów (tv, dekoder sat) posiadają raczej wyjście cyfrowe i nic innego...Nie działające wejście cyfrowe amplitunera,to poważne ograniczenie w funkcjonalności. Kup lepiej jakiś soundbar, przynajmniej będzie wszystko grało i czuję że Ci się na pewno spodoba 😉 Oczywiście soundbar z subem 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidsach@onet.eu Napisano 12 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2019 (edytowany) to na spokojnie, tu gdzie mieszkam mam tv lcd z 2009 r maja wszystkie typy złączy nowe i stare dlatego pytam nie trzeba mi tu sprzętów żadnych ot z ciekawości chce poeksperymentować tyle czegoś się dowiedzieć przetestować, nawet jak za tydzień to się zepsuć ma i iść na śmietnik to nic a jak coś by z tego bylo zawsze mozna sprobować naprawić te wejscia Edytowano 12 marca 2019 przez dawidsach@onet.eu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 marca 2019 Udostępnij Napisano 12 marca 2019 (edytowany) Ile chcesz wydać? Zdecyduj czy chcesz kino domowe do filmów, czy stereo do słuchania muzyki. A może wystarczy Ci soundbar? Bo z soundbara nie uzyskasz takiej jakości jak w stereo. Odpowiedz na poniższe pytania jeżeli oczekujesz rzetelnej pomocy. Dnia 10.03.2019 o 23:35, 1Ender napisał: 1. Napisz jaki masz budżet i co chcesz kupić stereo, kino domowe, soundbar 2. Jakie duże pomieszczenie, 3. Jakiej muzyki słuchasz, 4. Jaki lubisz dźwięk 5. Czy dopuszczasz sprzęt używany 6. Co aktualnie masz ze sprzętu audio (podaj markę i model) Np mam kolumny Heco Aurora 700, albo mam wzmacniacz Rotel Ra 980. 7. Jakich marek audio słuchałeś lub zestawów audio 8. Co będzie źródłem dźwięku (odtwarzacz CD, komputer, gramofon, pliki, itp.) 9. Co chcesz podłączyć do zestawu 10. Rysunek pokoju 11. Twoja lokalizacja Pozdrawiam Edytowano 12 marca 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 marca 2019 Udostępnij Napisano 13 marca 2019 Nie kupuj go. Skoro nie działa to złom. Niemcy takie wyrzucają , polscy zbierają i sprzedają. Po prostu nie kupuj. Odnieś się do pytania endera. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts