Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry,

Zależy mi na zestawie stereo (ok 5000zl) w domyśle nie mam planów na kino domowe - ważne by moc korzystać z działań sieciowych TIDAL/Spotify przesłać przez Airplay z telefonu dźwięk, chciałbym również zakupić to z kolumnami podłogowymi, ktore raczej beda stac blizej niz dalej sciany. Muzyka jakiej słucham to raczej pop/jazz/coś komercyjnego czasem coś bardziej instrumentalnego/trochę rocka ale raczej w starszym wydaniu. Nie słucham ciężkiej muzyki-metal itp oraz elektronicznej.

Moja przestrzeń to łącznie ok 45m2 natomiast to jest openspace z jadalnia/kuchnia. Sam „pokój” to ok 20m2.

Co możecie mi polecić? Może macie również jakieś fajne zestawy używane?

Trochę Pan Jacek z Q21 podpowiedzial mi i polecil wzmacniacz + odtwarzacz sieciowy (WXAD-10?). No wlasnie moze taka opcja? 

Macie jakies linki do sprzetow uzywanych? Jakis fajny wzmacniacz? Kolumny? 

Bardzo bede wdzieczny za podpowiedzi :)

Napisano

Witaj,

kolega z salonu dobrze zaproponował. Dobór odpowiedniego wzmacniacza i odtwarzacza WXAD-10 daje większe możliwości doboru odpowiedniego charakteru brzmienia oraz po prostu wyższą jakość dzwięku niż amplituner sieciowy. W zadanym budżecie możny spokojnie taki zestaw zbudować.

Wpadnij najlepiej do nas na odsłuchy.

Napisano

Jeśli chcesz iść w sprzęt używany to nie będę cię od niego odciągał 

Dostaniesz, a przynajmniej powinieneś dostać sprzęt droższy z wyższej półki. Ale warto odsłuchać i tak oraz sprawdzić sprzęt przed zakupem konkretnego.

Co do sieci również polecam dodatek wxad10 od Yamahy. A wybór jednak klasycznego wzmacniacza. 

Kolumny musisz mieć duże.

Możesz mi podesłać linki to ci powiem co sądzeni takim sprzęcie. Sam niestety nie mam czasu na wertowanie neta :(

Piotr