Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Zależy gdzie jest lepszy dac, czy w odtwarzaczu, czy w ampli. Denona nie znam więc się nie wypowiem. 

Kup dwa od sprzedawcy prowadzącego sklep wysyłkowy. Albo poproś branżę o podesłanie 1 szt koaksjal, 1szt 2x rca. Przetestujesz sam. Będziesz mieć 14 dni na zwrot od daty zakupu. Dobre i tanie są przewody profigolda. Poniżej tej półki nie warto schodzić. Oblicz sobie tylko jaką długość potrzebujesz. 0,5 mb czy 1 mb?? A może dłuższy? 

Profigolda kupowałem u @S4Home

Pozdrawiam 

Edytowano przez 1Ender
Napisano

Dziękuję za odpowiedzi; kupiłem 2 x RCA Melodiki + COAXIALA ; pokombinowałem wieczorem i zostaje analog z CD, a COAX podpięty jest pod DVD.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i podpowiedzi :)

Pozdrawiam.

Napisano

Fun fact dla ludzi czytających ten temat zastanawiając się jaki kabel wybrać. Czasem może to wpłynąć na funkcjonalność. Zrobiłem mały test i np jeżeli odtwarzam MQA to dźwięk jest tylko po analogu a na coaxialu nic. Niby logiczne bo to streamer dekoduje MQA ale nie pomyślałem o tym wcześniej. Potwierdziła się też DAC'owa teoria bo ta sama kość AK4452 w streamerze brzmi inaczej niż w AK4452 we wzmacniaczu. Nie potwierdziła się u mnie teoria, że zawsze na dac we wzmacniaczu jest gorzej. Warto testować :)