Mateusz Judziński Napisano 7 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2019 Proszę o pomoc przy wyborze amplitunera i kolumn. Nie słuchałem jeszcze ani Yamahy ani Denona. Kolumny tylko podstawkowe. Bardzo podobają mi się KEF Q150 ale nie wiem jak to zagra. Pomieszczenie w kształcie prostokąta, jakieś 16-18m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 7 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2019 Jeżeli stereo do muzyki to Yamaha a kino to denon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2019 Oj, zacznijmy od podstaw. Czy chcesz zbudować system stereofoniczny, czy kino domowe, jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, jakie będzie wykorzystanie zestawu, jaki masz całkowity budżet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2019 Po pierwsze denon to amplituner kina nie nadaje się do muzyki Po drugie Yamaha to amplituner stereo nie nadaje się do kina Po trzecie kef 150 to kolumny surround nie nadające się do stereo. Monitory to q350 Po czwarte jaki masz budżet i wielkość pomieszczenia? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Judziński Napisano 8 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2019 Chciałbym stereo głównie do funk, soul, jazz, rap, instrumentalne. Zależy mi jednak na możliwości podłączenia źródeł typu np. TV (stary SonyBravia jedyne wyjście to analogowe i HDMI) czy inne tak, żeby korzystać ze sprzętu możliwie najczęściej (stereo mimo wszystko zagra lepiej niż głośniki tv). Koniecznie z WIFI, Bluetooth, AirPlay. Pomieszczenie 16-18m2. Brzmienie... ciężko powiedzieć bo nie mam ani wiedzy ani doświadczenia żeby je nazwać. Myśle sobie żejak funk, soul i to rzeczy to raczej brzmienie ciepłe. Generalnie chciałbym coś uniwersalnego co ładnie zagra ale nie jestem audiofilem a przynajmniej nic o tym nie wiem. Budżet 2,5-3,5k. Im mniej tym żona będzie bardziej zadowolona. Głośniki jedynie podstawkowe Dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2019 W takim razie zdecydowanie polecam Ci system stereofoniczny. Jeśli zależy Ci na wejściach HDMI tak, aby wszystko łatwo połączyć ze sobą, to spójrz na amplituner Onkyo TX-8270, który połączyłbym z dobrymi monitorami. Świetnym wyborem będzie Heco Aurora 300, może Indiana Line Tesi 261, natomiast jeśli mógłbyś trochę zwiększyć budżet, moim zdaniem bezkompromisowym systemem byłby Onkyo TX-8270 z Kef Q350. Przyjrzyj się moim propozycjom, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2019 No to zdecydowanie idz w stereo Yamaha rn602. + Kef q350 Onkyo 8250 + magnat quantum 723 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Judziński Napisano 8 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2019 A do 2,5k jest coś sensownego na rynku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 8 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2019 4 minuty temu, Mateusz Judziński napisał: A do 2,5k jest coś sensownego na rynku? Do 2,5 k to raczej używki. Chyba, że kupisz teraz tą yamahe czy onkyo a kolumny z czasem a póki co na tych q150 będziesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2019 Do 2.5 to faktycznie używane. Ewentualnie Pioneer sxn30ae + quantum 673 jeśli jeszcze znajdziesz Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2019 W takim budżecie, no może minimalnie droźej, proponuję Ci bardzo dobry amplituner sieciowy Yamaha R-N602 z kolumnami Pylon Audio Pearl Monitor. Jeśli natomiast koniecznie musimy zmieścić się w budżecie, możemy zejść do amplitunera Yamaha R-N402D lub Onkyo TX-8250. Zapraszam po indywidualne wyceny oraz oczywiście odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts