Kuba Lejczak Napisano 14 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2019 Witam mam kolumny taga harmony 606, wzmacniacz denon avr 1705, Subwoofer to karaoke manta podłączone do gniazda Subwoofer. Mój budżet to 2000zł. Co bym mógł ulepszyć? Jak kino gra głośno to karaoke zaczyna charczeć. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 14 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2019 Na pewno ten subwoofer tu jest do wymiany, ale: jaki masz metraż pokoju, czy z amplitunera i kolumn jesteś zadowolony jak grają, sprzęt wykorzystujesz głównie do filmów czy muzyki? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2019 Nie rozumiem. Subwoofer manty do karaoke? Co to jest? Chodzi o ten głośnik duży taki? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Lejczak Napisano 15 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2019 Mam pokój 3 x 4 m z kolumn jestem zadowolony ale z amplituner już trochę mniej bo brakuje mi w nim automatycznej kalibracji. Amplituner wyłącza się jak daje głośniej. Muzyka 30% filmy 70%Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Nie rozumiem. Subwoofer manty do karaoke? Co to jest? Chodzi o ten głośnik duży taki? PiotrTak duży głośnik od manty podłączyłem do amplitunera Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 15 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2019 To w takiej sytuacji przy tym budżecie w pierwszej kolejności pomyśl o wymianie amplitunera tu do tych kolumn polecam np. Onkyo tx686 ewentualnie trochę tańsza opcja Yamaha 485, a później subwoofer np. Magnat 302a, tą mante jako subwoofer sobie odpuść, szkoda słuchu😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Lejczak Napisano 15 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2019 Tylko że to trochę przekracza mój budżetWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 15 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2019 Ale co przekracza, napisz do branży o wycenę np. Yamahy 485 i Magnat 302a, ewentualnie w pierwszej kolejności kup amplituner, a w późniejszym terminie jak będziesz miał przypływ kasy kupisz subwoofer, nawet w Media Markt masz teraz promocje https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/amplituner-yamaha-rx-v485-czarny?gclid=Cj0KCQjw19DlBRCSARIsAOnfRej4_Qh8tMVB-oNxqoGIm-yX9Zfi2soL6FYNaiVjmIfqlSRvJ2HrZCIaAlLREALw_wcB tu trochę drożej, ale lepszy model https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/amplituner-yamaha-rx-v685-czarny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Lejczak Napisano 15 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2019 To ja kupię ampli yamaha 685 a póżniej subka magnat 302Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka I jeszcze jedno. Jak ustawić subwoofer i kolumny żeby grały najlepiej. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2019 Gasi się bo sprzęt nie jest dobrany pod ten amplituner. Pewnie przez tą Mante 16 godzin temu, Kuba Lejczak napisał: I jeszcze jedno. Jak ustawić subwoofer i kolumny żeby grały najlepiej. Ustaw automatycznie. Kalibracja YPAO w Yamasze jest niezła. Szczególnie od 685 w górę. Tak posłuchaj trochę i oglądnij pare filmów. Poźniej możesz edytować ustawienia. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Lejczak Napisano 18 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2019 A czym się różni yamaha 485 od yamaha 685?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2019 😳 Wszystkim. Układem zasilającym. Ilością końcówek , kalibracją, mocą, jakością dźwięku, obsługa, noi najważniejsze dla wszystkich cena pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Lejczak Napisano 18 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2019 A którego się bardziej opłaca ?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2019 Opłaca? Co to znaczy opłaca w audio? Który ma lepszy stosunek cena jakość? Moim zdaniem 685 który będzie niedługo tanial a w zasadzie już to robi. Modele 4 więcej tracą na wartości że względu na swoje ograniczenia techniczne. Model 6 jest moim zdaniem modelem na lata. Zwłaszcza że od tego modelu dali mu pre out. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Lejczak Napisano 18 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2019 Ok to ja wezmę yamahe 685. A czy do 1000 zł jest lepszy sub od magnat 302 ? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2019 Napisz do nas to ci wyceniny. Do 1000 zł za nowy to nie bardzo. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Lejczak Napisano 18 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2019 A ile pieniędzy bym musiał dać za dobry sub do pokoju 3x4 ? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 18 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2019 Miałem 481 to odpowiednik teraz 485 a teraz mam 685 są różnice między nimi na korzyść 6 warto go kupić niż 4.Magnata też miałem w KD do 1000zł jest ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Lejczak Napisano 18 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2019 Miałem 481 to odpowiednik teraz 485 a teraz mam 685 są różnice między nimi na korzyść 6 warto go kupić niż 4.Magnata też miałem w KD do 1000zł jest okOk dzięki Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaA czy taga harmony tsw 90 v.4 sobie poradzi w moim pomieszczeniu ?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2019 Wielkościowo tak. Ale to gorszy sub od magnata. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidIm Napisano 28 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2019 Moim zdaniem warto tez sprawdzić propozycje zestaw kina domowego od STX, które wyglądają dość dobrze po specyfikacji i też ceny nie są złe. Na przykład w systemie 5.0 jest KD-200 N 5.0 który współpracuje ze wszystkimi amplitunerami o mocy do 200 W/kanał i składa się z 5 kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Lejczak Napisano 28 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2019 Moim zdaniem warto tez sprawdzić propozycje zestaw kina domowego od STX, które wyglądają dość dobrze po specyfikacji i też ceny nie są złe. Na przykład w systemie 5.0 jest KD-200 N 5.0 który współpracuje ze wszystkimi amplitunerami o mocy do 200 W/kanał i składa się z 5 kolumn. A czy te kolumny zagrałyby lepiej od taga harmony tav 606 v.3 na ampli yamaha 685Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 Nie. Zdecydowanie nie. Od tagi 606 to dopiero modele electrino. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidIm Napisano 31 maja 2019 Udostępnij Napisano 31 maja 2019 Nie będzie pewnie lepsza, natomiast w przypadku ograniczeń budżetowych warto zwrócić na nich uwagę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marioxxl74 Napisano 31 maja 2019 Udostępnij Napisano 31 maja 2019 36 minut temu, DawidIm napisał: Nie będzie pewnie lepsza, natomiast w przypadku ograniczeń budżetowych warto zwrócić na nich uwagę. Pięć postów i wszystkie zachwalające STX,w marketingu u nich pracujesz?😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts