Skocz do zawartości

Jaki zestaw do słuchania klasycznego polskiego rapu?

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam,

Prosiłbym o pomoc w wyborze zestawu do słuchania głównie polskiego rapu (pokahontaz, paluch, ostr, hades, kleszcz, gural), rapu słucham jakieś 4 lata, i zawsze były to słuchawki albo jakieś stare logitechy, nigdy nie miałem przyjemności słuchać go na porządnym sprzęcie. Jeżeli chodzi o stereo to jestem w tym totalnym laikiem. Mój budżet: 1500 zł, pokój 25m^2, jestem otwarty na propozycje.

Jeżeli chodzi o kolumny to myślałem nad Tannoy m1, m2, a r1 i jbl e20 

Edytowano przez adKey
Napisano

Witaj,

troszeczkę ponad budżet, ale porządny zestaw - NAD C326 BEE z STX Electrino 250. To konfiguracja, która powinna Cię w pełni usatysfakcjonować.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz indywidualne wyceny.

Napisano

Do 25m Monitory Tannoy M1? Nie przejdzie

STX Electrino 250 do rapu? Nie przejdzie. I to 1500 to nie 2800-3000 nawet po rabacie. Chłopaki to 100% więcej. To nie jest trochę. Czasem nie warto pchać na silę swojej oferty, na prawdę. :(:( Później forumowicze źle odbierają całą branże.

Masz budżet który pozwala na dobór sprzętu pod rap.

Klipsch F2 i Yamaha AX500. W dobrych, idealnych stanach. Do tego zródło z czasem i masz sprzęt na kolejne lata słuchania Rapu :)

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)

Wszystko fajnie tylko te Klipsche f2 nie schodzą poniżej 1100 za sztukę, naprawdę chciałbym zainwestować więcej w audio, no ale budżet nie pozwala. Natomiast pomysł z trochę droższymi kolumnami a tańszym ( w późniejszym czasem upgradowanym) wzmacniaczem nie jest zły. Może jakieś inne propozycje ? :D

Wgl raczej wolałbym skupić się na jakości i soczystości dźwieku niż na jego sile. Może jakieś propozycje mniejszych kolumn tylko z jednym niskotonowym ?

Edytowano przez adKey
Napisano

ostatnio polowałem na jakieś dobre monitory to w obserwowanych nadal mam na allegro - Monitor Audio Bronze 2 za 1200zł para [nowe 1800zł wyjściowo]. mam też w obserwowanych POLK AUDIO SIGNATURE S20 900zł para [nowe 1.6k] albo polk audio rtia3 1500zł [nowe 2k] z pełną gwarancją - polki z outletu denona na allegro. wczoraj Dali Oberon 5 poszły na allegro bcm za 1500zł para https://allegro.pl/oferta/dali-oberon-5-7997634201. ja sam kupiłem monitory tannoy xt6 2 letnie od pierwszego właściciela za 1.35k [nowe 2.8-3.2k] - warto trochę popolować na używki bo chyba nie ma na to popytu i łatwo kupić coś kilka klas wyżej a jak kupisz używki to zostanie dużo więcej na wzmacniacz.

pewnie nic nie pomogłem ale przynajmniej podbiję wątek :)

Napisano
22 godziny temu, adKey napisał:

Wszystko fajnie tylko te Klipsche f2 nie schodzą poniżej 1100 za sztukę, naprawdę chciałbym zainwestować więcej w audio, no ale budżet nie pozwala. Natomiast pomysł z trochę droższymi kolumnami a tańszym ( w późniejszym czasem upgradowanym) wzmacniaczem nie jest zły. Może jakieś inne propozycje ? :D

Wgl raczej wolałbym skupić się na jakości i soczystości dźwieku niż na jego sile. Może jakieś propozycje mniejszych kolumn tylko z jednym niskotonowym ?

2200 za parę? To już jakiś wariat chyba sprzedaje.

https://www.olx.pl/oferta/zestaw-klipsch-f3-b2-c20-stan-bdb-CID99-IDy4nmh.html#143db6f6e7

https://www.olx.pl/oferta/zestaw-klipsch-synergy-f1-2szt-b1-2szt-c1-kolumny-kina-domowego-CID99-IDyxGsD.html#143db6f6e7

tu są zestawy. Jak pojawia się oferta na same fronty to cena za parę to około 1000-1500 zł w zależności od stanu i koloru.

Trzeba trochę poczekać,. A żadne monitory nie sprawią Ci tyle radości co te podłogówki. NA pewno nie w rapie.