Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, kiedyś zakładałem już podobny temat ale koniec końców wstrzymałem się z kupnem. Poszukuję jakiś godnych polecenia dokanałówek, których głównym przeznaczeniem będą gry oraz muzyka metalowa (czasem połączona z elektroniką) oraz hard rock. Nie jestem specjalistą w dziedzinie tego typu sprzętu dlatego nie opisze w specjalistyczny sposób czego od tych słuchawek oczekuję. Na pewno chciałbym czegoś co dobrze sprawdzi się w tego typu muzyce, z dobrym, ale nie przesadzonym bassem oraz szeroką sceną, żeby również nadawały się do gier i było w nich dobrze słychać pozycjonowanie itd. Zależy mi też na tym aby te słuchawki były wygodnie z racji tego, że będę spędzać w nich dużo czasu w domu lub poza nim oraz dobrze izolowały dźwięk otoczenia. Byłem już prawie przekonany do zakupu MEE Audio M6 Pro ale sporo naczytałem się o ich braku bassu i aktualnie nie wiem czym warto się poważnie zainteresować.

Napisano

Z FIIO F9 chyba od razu zrezygnuje, najtaniej widzę je za 400zł. Final Audio E3000 wydają się być kuszące. Z tego co udało mi się wyszukać samemu chyba najbardziej zainteresowały mnie te pozycje:

• Sennheiser Momentum In-Ear
  • Fidue A65
  • KZS AS10
  • HiFiMAN RE300h

Czy któreś z nich warto rozważyć? Jakie wydają się być najlepsze pod kątem tego do jakiej muzyki będę ich używać?

Napisano

Nowa generacja M6 PRO rzeczywiście nie grzeszy basem. HiFiMAN RE-300 powinny Ci się dobrze sprawdzić, chociaż teraz, szczególnie w promocyjnej cenie, warto poważnie zastanowić się nad HiFiMAN RE-400. Też mają sporo basu i sporo średnich, mniej wysokich tonów, jakość dźwięku w porównaniu do RE-300 jest zdecydowanie zauważalna. Szerszy opis brzmienia znajdziesz w naszym teście: https://rms.pl/testy/sluchawki-i-odtwarzacze-przenosne/2809-dla-audiofilow-i-tych-ktorzy-chca-sie-nimi-stac-sluchawki-dokanalowe-do-500zl-test-recenzja-opinie

Napisano

Po dłuższym zastanowieniu i poczytaniu paru recenzji skusiłem się na RHA MA750i... I koniec końców nie wiem czy dotarł do mnie jakiś wadliwy produkt czy te słuchawki potrzebują jakiegoś naprawdę dobrego odtwarzacza aby dobrze grać, ale z moim OnePlusem 6 i PC (mam zewnętrzna kartę dźwiękową Logitecha) brzmią one gorzej niż Philipsy SHE3700, które popsuły mi się jakiś miesiąc temu (nie mówiąc już o Hyperx Cloudach, których cały czas używam)...

Napisano (edytowany)

Szkoda, że żadna recenzja tego nie uwzględniła :D  Gdzieś przeczytałem, że zagrają dobrze na wszystkim... Jak widać - raczej nie :D Jutro odsyłam je do sklepu i pomyślę nad czymś innym. Zastanowię się nad Finalami E3000, które polecałeś albo nad czymś innym, tańszym.

Edytowano przez Geriah
Napisano

Zamówiona wersja z mikrofonem. Mam nadzieję, że okażą się tak dobre jak mówisz i nie zaliczę zonka jak z RHA :D Jeżeli znowu będzie coś nie tak to chyba pomyślę nad jakąś lepszą kartą dźwiękową albo czymś takim.

Napisano (edytowany)

Chętnie wymienię wersję bez pilota (Dirac+), na wersję z pilotem (Dirac).

Słuchawki kupione w PL, 24.04.2019.

Rozpakowane i przetestowane. Tipsy NIE tknięte.

Komplet sklepowy, paragon, gwarancja.

Osobie, która zgodzi się na wymianę oferuję etui KZT (słuchawki Dirac są sprzedawane w lichym kartoniku, bez jakiegokolwiek etui).

Alternatywnie, mogę sprzedać z rabatem 20% + koszty wysyłki.

Edytowano przez Marek Mondalski
Napisano (edytowany)

Słuchawki doszły do mnie wczoraj i intensywnie je testuje. Jak na razie spisują się świetnie. Używam tych najmniejszych tipsów, największych nie próbowałem, a w tych założonych fabrycznie izolacja jest aż za dużo, mam wrażenie jakby ciśnienie miało zaraz rozsadzić mi uszy :D Obojętnie do czego ich nie podłączę grają na prawdę dobrze. Spisują się świetnie nawet z moim komputerem w pracy a to już coś znaczy :D W moich uszach nie trzymają się jakiś bardzo dobrze ale nie wypadają. Dzięki wielkie za polecenie, jak najbardziej trafiony zakup. Cena 2x mniejsza niż te RHA, a jakość o wiele lepsza (przynajmniej bez żadnych wzmacniaczy itd). Samo wykonanie również jak najbardziej na plus. Mam tylko nadzieję że po jakimś czasie nie padnie jedna słuchawka jak to miały w zwyczaju wszystkie moje poprzednie doki ;)

Edytowano przez Geriah