kacper27 Napisano 25 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2019 Tak jak w temacie mam problem ze wzmacniaczem albo kolumnami nie jest pewien jestem w tych sprawach zielony ,więc problem polega na tym iż przy słuchaniu jakieś muzyki głośniku zaczynają trzaskać w sensie słychać tylko jakieś pierdzenie i muzyki w ogóle nie ma znaczenia czy słucham głośno czy cicho czasami jak muzyce występuje jakiś mocniejszy bass to wtedy przestają ,,trzaskac'' ale po chwili problem znowu się zaczyna mój sprzęt to pionner a-602R i STX 130f Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 25 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2019 Sprawdź połączenia przewodów głośnikowych. Podokrecaj mocno. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 25 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2019 (edytowany) Nie jestem pewien czy to przewód głośnikowy chyba że to jakiś drut i lata luźno... ale wtedy efekt by był wyłączania kolumny, przerywania dźwięku raczej nie trzaskania. Szczerze mówiąc podobne efekty kiedyś miałem przy niesprawnych potencjometrach w starej Unitrze, drugie co mi przychodzi do głowy to jakiś problem z cewką głośnika. Możesz nagrać filmik i wrzucić ? To na 100% coś podpowie. @kacper27Próbowałeś pokręcić potencjometrami, włączyć wyłączyć loudness, przełącznik direct itd.. zwykle potencjometr jeżeli jest wytarty to tylko w miejscach gdzie jest najczęściej używany może w innym położeniu zadziała poprawnie?? Edytowano 25 kwietnia 2019 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2019 Czy dzieję się tak na obu kolumnach czy na jednej? Kolumny masz nowe? Czy kupowałeś używane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts