burzaa Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 Jak w tytule, będzie to moje pierwsze KD. Filmy, PS4 50%, spotify, youtube 50%. Telewizor Phillips PUS6561. Pokój 4,5x4x2,2m na poddaszu. Rozumiem, że zestaw stereo odpada jeżeli ma być do "wszystkiego" po trochę. Ogólnie nie zależy mi na 5 głośnikach. Wszystko co zagra lepiej od mojego TV i laptopa będzie na plus :P. Po prostu brakuję mi trochę jakości i mocy. Dla porównania powiem, że słuchałem muzyki z soundbara JBL 3.1 i byłem mega zadowolony także nie jestem wybredny. Byłem w jednym sklepie stacjonarnym i Pan polecił mi zestaw RX-V385 + NS-F51 + NS-P51. Przekracza to mój budżet, ale jeżeli ma być na parę lat to wolę już dać 3000zł jeśli to się sprawdzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2019 Moim zdaniem opcja kina domowego jest tu trafna . Ale ta Yamaha z tą Yamaha ? To bardzo słaby wybór. Zdecydowanie lepiej to Yamaha 485 + taga 606v3 lub quadral 6500 le. Zapraszam na odsłuch i po wyceny. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 maja 2019 Udostępnij Napisano 1 maja 2019 Witaj, jeśli zależy Ci na dobrym systemie, który będziesz wykorzystywał przez wiele lat, to spójrz na konfigurację Yamaha RX-V485 z Polk Audio T531. W zestawie masz dobry i bardzo nowoczesny amplituner z MusicCast, kolumny bardzo dobrze sprawdzą się tak w kinie domowym, jak i muzyce, zapewniając mocny, szybki, dynamiczny, trochę efektowny dźwięk. W przyszłości możesz jeszcze dokupić sobie do zestawu subwoofer. Jeśli budżet nie jest akceptowalny, możemy zejść do niższego i tańszego amplitunera np. Yamaha RX-V385 lub Denon AVR-X550BT. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 maja 2019 Udostępnij Napisano 3 maja 2019 Moim zdaniem nie warto schodzić do modelu 550 przy opcji zachowania kolumn. To jednak dużo odstający model. Z kolei przy opcji wydania 3500 zł to jednak proponował bym wziąć te Quadrale lub Tagi + sub niż T531. Bo to nadal będzie tylko połowa kina. Prawda ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts