macase Napisano 3 maja 2019 Napisano 3 maja 2019 Proszę o poradę specjalistów. Denon avrx2500h czy Pioneer VSX-LX303 do KD. Znam specyfikacje - bardziej zależy mi na rzeczowej opinii. Zakupiłem już 2 polki T50 (6 omów) i chciałbym by to dobrze zagrało w warunkach domowych. Docelowo ma być 5-2-2. Denon to 8 omów, pioneer 6. Będę ogromnie wdzięczny za każdą radę. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 maja 2019 Napisano 4 maja 2019 Witaj, Dwa konkurencyjne modele pod kątem klasy. Chodź Pioneer jest jednak niewiadomo dlaczego droższy. Pioneer to odpowiednik Onkyo 686 z inną kalibracja. Mcacc jest jednak lepsza. Między denonem a Pioneer wybór uzależniają kolumny. Pioneer gra jaśniej, czytelniej, czasem sterylnie. Z kolei denon cieplej, gęsto. Więc zależy od kolumn. Zapraszam po wypożyczenie. Pozdrawiam Odpisz, cytując
macase Napisano 4 maja 2019 Autor Napisano 4 maja 2019 2 godziny temu, S4Home napisał: Witaj, Dwa konkurencyjne modele pod kątem klasy. Chodź Pioneer jest jednak niewiadomo dlaczego droższy. Pioneer to odpowiednik Onkyo 686 z inną kalibracja. Mcacc jest jednak lepsza. Między denonem a Pioneer wybór uzależniają kolumny. Pioneer gra jaśniej, czytelniej, czasem sterylnie. Z kolei denon cieplej, gęsto. Więc zależy od kolumn. Zapraszam po wypożyczenie. Pozdrawiam Dziękuję. Czy Polki T50 i w ogóle cała ta rodzina głośników T15 i T30 + sub będą dobrze współpracowały z tym Pioneerem? Mam już dwa polki T50. Dzięki za pomoc! Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 maja 2019 Napisano 5 maja 2019 Jeśli to kina domowego, wybór Pioneer jest jak najbardziej optymalny. Denon jest bardziej plastyczny, cieplejszy, to plus szczególnie przy odsłuchu muzyki, ale w kinie domowym plus dla Pioneer, chyba że Onkyo TX-NR686 lub najnowszy TX-NR696. Zapraszam na odsłuchy oraz indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 7 maja 2019 Napisano 7 maja 2019 Polk t50 to podstawowe kolumny tego producenta. Grają całkiem przyzwoicie jak na swoje ceny. Konkurent dla taga 606 czy quadral 6500le. Skoro już masz coś z tej serii to śmiało możesz w to nadal iść. Pisz do nas o wyceny. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts