markiz Napisano 10 sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2006 Witam wszystkich,kupiłem amplituner YAMAHA RX-V659,ale nie mam do niego kolumn.mam 1600 zł. i pokój do 20m2.Chciałbym zestaw 6.1 nie duży-np.TANNOY EFX 6.1,lub inny proszę o radę please.Zgóry dziękuję i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 15 sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2006 Te TANNOY EFX 6.1 są za małe do takiego pokoju, i nie wytworzą odpowiednigo ciśnienia, jak również nie będzie wykorzystany w pełni, potencjał zawarty w Yamasze. Całkiem inna sprawa, to system 6.1 o wiele trudniejszy w konfiguracji od 5.1. Aczkolwiek ampli posiada autokonfigurcję głośników, jednak do uzyskania prawidłowego efektu 6.1 potrzeba dużo przestrzni i adaptacji akustycznych. Proponowałbym jednak skoncentrować się na układach 5.1, gdzie kryteria są mniej rygorystyczne i większy wybór głośników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigniew Napisano 23 marca 2007 Udostępnij Napisano 23 marca 2007 Poza tym można za daną kwotę kupić znacznie lepsze 5.1 niż 6.1, a jeszcze lepsze 2.0 - przecież to forum Stereo - propagujemy 2 i nic więcej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts