enkkidu #1 Napisano 16 maja Hej, Niedawno dokupiłem do mojego zestawu art dj pre ii(po pozytywnych opiniach na forum), wcześniej używałem wbudowanego w denona avr 1500h rocznica w gorze jest jak by ktoś zdjął koc z głośników, natomiast wyciął on sporo basy z kolumn w znacznym stopniu. Sprawdzałem konfiguracja na ampli jest ta sama co na phono. Boli bo lubię bas a wiem że te kolumny mogą go zagrać. Trochę cieżko mieć albo bas z „kocem” na głośniku albo braki basu i czysta detaliczna góra. Miał ktoś podobny problem, albo wiec jak sobie z tym poradzić? Zestaw Technics 1210 mk2 Denon avr 1500h Taga 606 v3 art dj pre ii Próbowałem z ustawieniami na pre ale nie zmieniają nic w stosunku do basu. Edit: dodałem opis od ustawień na pare amp Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #2 Napisano 16 maja Problemem mogą być amplituner kina i kolumny. Spróbuj klasyczny wzmacniacz stereo, kolumny zostaw. Napisz jaki masz ewentualnie budżet? I ilo omowe są kolumny? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enkkidu #3 Napisano 16 maja No właśnie wolał bym zachować ampli bo używam go do konsoli i filmów. A przełączenie nie wchodzi w grę. Szybciej bym dokupił suba ale jak nie wiem czy pomoże to wolał bym bardzie znaleść co jest problemem niż kupować na ślepo. Z danych producenta Średnia impedancja6 ohm Zalecana impedancja wzmacniacza4-8 ohm Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #4 Napisano 16 maja Nikt nie mówi o sprzedaży ampli. Jakiej muzyki słuchasz, jaki duży pokój? Mógłbyś wypożyczyć za kaucją jakiś wzmacniacz dla porównania. I tyle. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enkkidu #5 Napisano 16 maja Pokój 3x5m soundtracki z gier i rock. jezeli wzmacniacz rozwiązał by ten problem to żeby korzystać z kina domowego musiał by przełączać sprzęt? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil C #6 Napisano 16 maja Cześć, możesz spróbować zmienić zasilanie pre na inne, googlowane na szybko https://www.google.com/amp/s/amp.reddit.com/r/vinyl/comments/4ar2sq/cheap_upgrade_for_art_dj_pre_ii_owners/, tyko niedogodności znaleźć alternatywę żeby za wysyłkę nie płacić kosmicznych pieniędzy 😉 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fafniak #7 Napisano 17 maja @enkkidu zanim zaczniesz wymieniać wzmacniacz albo dokupować zasilanie do tego przedwzmacniacza to upewnij się że : - przy powrocie na wbudowany pre "wraca bas' Jeżeli tak to zobacz czy obydwa wejście nie są jakoś inaczej skonfigurowane. Jeżeli dobrze pamiętam to w amplitunerach rozbudowanych można sobie dość dowolnie je ustawiać. Czy nie jest włączony lub wyłączony jakiś "ulepszacz" Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach