THX1138 Napisano 31 maja 2019 Udostępnij Napisano 31 maja 2019 Znalazlem taki artykul w sieci a poniewaz juz dawno wypowiadalem sie krytycznie o formacie MQA zamieszczam calosc w linku ponizej jako ciekawostke do poczytania http://hd-opinie.pl/13528,audio,zasiac-ferment-czesc-i-a-moze-po-prostu-bladzimy.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2019 (edytowany) Ja wciąż często słyszę lub czytam "chcę słuchać tylko MQA" albo "MQA daje radę". Tam jest taki mały fajny znaczek MQA z magiczną niebieską kropeczką. I ten znaczek czaruje co niektórych i będzie czarować tak jak inne fajnie opakowane i podane super duper produkty. Temat był wałkowany. Kto chce niech się podnieca MQA. Edytowano 1 czerwca 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 1 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2019 To trik branży, nowy produkt który opisuje się wyższą jakością. Udawanie że filtry, korekcja poprawiają muzykę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2019 Nie będę zkaładać nowego tematu o Tidal bo nie ma po co. Ale tylko chcę dać znać zainteresowanym że Tidal oferuje teraz w promocji 3 mce trial za darmo, ponoć z okazji wydania nowej płyty Prince'a. 3 mce to nie jeden za darmochę 😉 https://www.tabletowo.pl/tidal-za-darmo-na-90-dni-rowniez-w-wersji-hifi/amp/?fbclid=IwAR1_KAFYUVgjbXZcuYXiktVIokERMxAa23jBbx_E2Pjy6Rns3DSaEFc0cOs Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steff Napisano 3 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2019 Dziękuję za informację, co prawda po ponad rocznej znajomości z TIDAL Hi-Fi przeszedłem w kwietniu na Deezer Hi-Fi (cena ta sama)... ale nawet dla celów porównawczych skorzystam z tej okazji. Wydaje się, że jak dla osoby nie korzystającej z MQA oba serwisy powinny oferować identycznie brzmiącą muzykę w formacie FLAC 16/44,1 kHz ale... Deezer (po wyłączeniu opcji "wyrównaj głośność") wydaje się w moich warunkach bardziej melodyjnym niż TIDAL (brzmi jakby z nieprzyjemnie podbitym basem). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts