THX1138 Napisano 31 maja 2019 Napisano 31 maja 2019 Znalazlem taki artykul w sieci a poniewaz juz dawno wypowiadalem sie krytycznie o formacie MQA zamieszczam calosc w linku ponizej jako ciekawostke do poczytania http://hd-opinie.pl/13528,audio,zasiac-ferment-czesc-i-a-moze-po-prostu-bladzimy.html Odpisz, cytując
Gość Napisano 1 czerwca 2019 Napisano 1 czerwca 2019 (edytowany) Ja wciąż często słyszę lub czytam "chcę słuchać tylko MQA" albo "MQA daje radę". Tam jest taki mały fajny znaczek MQA z magiczną niebieską kropeczką. I ten znaczek czaruje co niektórych i będzie czarować tak jak inne fajnie opakowane i podane super duper produkty. Temat był wałkowany. Kto chce niech się podnieca MQA. Edytowano 1 czerwca 2019 przez Gość Odpisz, cytując
Pboczek Napisano 1 czerwca 2019 Napisano 1 czerwca 2019 To trik branży, nowy produkt który opisuje się wyższą jakością. Udawanie że filtry, korekcja poprawiają muzykę. Odpisz, cytując
Gość Napisano 2 czerwca 2019 Napisano 2 czerwca 2019 Nie będę zkaładać nowego tematu o Tidal bo nie ma po co. Ale tylko chcę dać znać zainteresowanym że Tidal oferuje teraz w promocji 3 mce trial za darmo, ponoć z okazji wydania nowej płyty Prince'a. 3 mce to nie jeden za darmochę 😉 https://www.tabletowo.pl/tidal-za-darmo-na-90-dni-rowniez-w-wersji-hifi/amp/?fbclid=IwAR1_KAFYUVgjbXZcuYXiktVIokERMxAa23jBbx_E2Pjy6Rns3DSaEFc0cOs Odpisz, cytując
steff Napisano 3 czerwca 2019 Napisano 3 czerwca 2019 Dziękuję za informację, co prawda po ponad rocznej znajomości z TIDAL Hi-Fi przeszedłem w kwietniu na Deezer Hi-Fi (cena ta sama)... ale nawet dla celów porównawczych skorzystam z tej okazji. Wydaje się, że jak dla osoby nie korzystającej z MQA oba serwisy powinny oferować identycznie brzmiącą muzykę w formacie FLAC 16/44,1 kHz ale... Deezer (po wyłączeniu opcji "wyrównaj głośność") wydaje się w moich warunkach bardziej melodyjnym niż TIDAL (brzmi jakby z nieprzyjemnie podbitym basem). Odpisz, cytując
Recommended Posts