mkk Napisano 10 września 2019 Udostępnij Napisano 10 września 2019 R90 czy 80 ? Chociaż patrząc na metraż to raczej 90 Zawsze bardzo miło wspominam swoje byłe 80 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 września 2019 Udostępnij Napisano 11 września 2019 10 godzin temu, diedas napisał: Szanowni Forumowicze, Po zgoła wyboistej ścieżce dobrałem kolumny, są nimi Infinity Renesans. Wraz ze wzmacniaczem Struss Chopin stanowią ciekawą konstelację której własnościami fonicznymi odsłuchawszy kilkadziesiąt nagrań jestem oczarowany. Źródłem w tym przypadku był cd creek destiny oraz pliki flac z telefonu lg v30 który posiada w miarę dobry jak na telefon przetwornik. Przetwornik- tu właśnie pragnął bym odświeżyć wątek. Jak wynika z pierwszych postów redukuję płytotekę do wartości cyfrowych dlatego uprzejmie proszę o wskazanie przyzwoitego przetwornika/karty muzycznej z możliwością odsłuchu sieciowego. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za bardzo pożyteczny wątek. Dac Arcam rdac Odsłuch sieciowy Chromecast audio I załatwione. chcesz lepiej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diedas Napisano 11 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2019 17 godzin temu, mkk napisał: R90 czy 80 ? Chociaż patrząc na metraż to raczej 90 Zawsze bardzo miło wspominam swoje byłe 80 . tak 90 z powrotem do lat 90tych ))) 8 godzin temu, S4Home napisał: Dac Arcam rdac Odsłuch sieciowy Chromecast audio I załatwione. chcesz lepiej? rdaca nie znalazłem, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 września 2019 Udostępnij Napisano 12 września 2019 40 sekund szukania https://www.olx.pl/oferta/dac-arcam-rdac-zasilacztomanek-CID99-IDzGisC.html#92f33c5285 https://www.olx.pl/oferta/arcam-rdac-rwave-i-zasilacz-teddy-pardo-CID99-IDlUzXk.html#92f33c5285 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diedas Napisano 13 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2019 to takie banalne Dzięki! Na prędce do roli DACa zobligowałem mini wieże mci900/12 Philipsa gdyż o dziwo brzmi dobrze jako preamp z dackiem pod usb. Chętnie jednak skonfrontuję z czymś w stylu Arcama lub Audiolaba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diedas Napisano 3 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2019 Cześć wszystkim po krótkiej pauzie. By nie zaśmiecać forum kolejnymi tematami postanowiłem w tym wątku podjąć kolejny sprzętowy dylemat. Mianowicie chciałbym w miarę przyzwoicie nagłośnić moją pracownię malarską. Jest to przestrzeń około 50-55m2 czasem pusta a czasem pełna. Postawiłem wykorzystać mój leciwy już i zarazem pierwszy poważniejszy wzmacniacz Primare i21. Doradźcie proszę Was głośniki które w miarę ogarną taką przestrzeń muzyką tła do pracy. Preferencje muzyczne identyczne z wątku 😆 Finanse nie wiem lecz może to być 2 tysiące lub 5-6 jeśli to ma sens.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 listopada 2019 To co ma sens. Czy dwa czy 5 tysięcy to zależy od tego co rozumiesz przez tło. To duża przestrzeń i nigdy tam wzorcowego odsłuchu stereo nie uzyskasz. Ale jeśli ma cię kłuć w uszy no to inna sprawa. Moim zdaniem używane kolumny. Duże. Tannoy M5, mission m35i, dali 850, klipsch f3 to takie podstawowe modele. Jeśli tu odczuł byś znaczny spadek jakości no to możesz szukać czegoś lepszego. Ale słowo tło jest tu dla mnie kluczowe. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diedas Napisano 4 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2019 Rozważałem raczej coś w stylu Spendora sp 1/2, Proaca studio... Kolumna nie musi być duża by zabrzmieć nawet w większym pomieszczeniu. Salon 70m2 ogarniają mi Infinity Renesans 90 bez zadyszki. Primare i21 też ma spory zasób mocy, wysoko efetywne kolumny powinny dać radę na 50m2. Raczej widziałbym coś bardziej wyrafinowanego aniżeli "podstawowe". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 5 listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 5 godzin temu, diedas napisał: Kolumna nie musi być duża by zabrzmieć nawet w większym pomieszczeniu. No to moje doświadczenia są zupełnie inne w salonie troszkę większym niż 70m i jestem zdecydowanie zdania że kolumna musi być odpowiednich rozmiarów do pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 Ja także jestem takiego zdania. A druga sprawa 7 godzin temu, diedas napisał: Rozważałem raczej coś w stylu Spendora sp 1/2, Proaca studio... Kolumna nie musi być duża by zabrzmieć nawet w większym pomieszczeniu. Salon 70m2 ogarniają mi Infinity Renesans 90 bez zadyszki. Primare i21 też ma spory zasób mocy, wysoko efetywne kolumny powinny dać radę na 50m2. Raczej widziałbym coś bardziej wyrafinowanego aniżeli "podstawowe". Z tej wypowiedzi wynika że zależy ci na czymś więcej niż tło. W takim razie nie ma co doradzać a trzeba odsłuchiwać w takim pomieszczeniu. Akustyka bowiem wniesie tam więcej niż twój primare. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diedas Napisano 5 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 Poprzedni zestaw dobierałem spośród używek trwało to niemal 4 miesiące. Bardzo ciężko jest wyegzekwować odsłuch kolumn używanych o kosztach usługi kurierskiej nie wspominając. Na tę chwilę nie mam już takiej cierpliwości. Dlatego zwracam się do branży o wskazanie trzech par kolumn w odpowiednich budżetach 3-5-8tys złotych. Poszedł bym na łatwiznę i zakupił drugą parę renesansów, lecz primare ich najzwyczajniej nie uciągnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 No to moje propozycje lepszych kolumn wyższej klasy. Niższa podałem wyżej. Klipsch RF 83 bardzo rzadko występuje na rynku wtórnym. Magnat 1009s rewelacyjne brzmienie w swojej cenie Heco new statement. Kolega z forum Bogusław je ma. Możesz o nie podpytać co nieco Monitor audio silver 10 Ewentualnie coś mniejszego + sub do stereo jak rel t9i? Myślałeś o tym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diedas Napisano 6 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 16 godzin temu, S4Home napisał: Ewentualnie coś mniejszego + sub do stereo jak rel t9i? Myślałeś o tym? Więc własnie! Monitory plus sub... na pewno kojarzysz jak gra Spendor A6 , w prawdzie to mała podłogówka lecz dźwięk potężny. Z doświadczenia i przekory unikam wielo przetwornikowych kolumn, optuję za 2 lub 2,5 drożnymi, ektywnością 90db+. Klipsch? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 listopada 2019 Klipsch ale co do suba? Jeśli opcja z subem to ja bym celował w coś melodyjnego nie koniecznie z dobrym basem. Monitory tannoy revolution, fyne audio f500 czy kef q350. A bas podparł bym relem. Jeśli takie rozwiązanie wchodzi w grę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diedas Napisano 8 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 Wypatrzyłem Heco direkt w moim mieście za 6tys zł, czy to ma sens? Nie chce niepotrzebnie zajmować sprzedającego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 Używane? Klasyczne direkt? Jaki stan? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diedas Napisano 8 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 kondycyjnie rzekomy ideał, Heco Direkt ów dwudrożny. Warto dzwonić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts