Robert17 Napisano 24 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2019 Witajcie, rozważam nad umieszczeniem i kierunkiem montażu głośników efektownych z tyłu. O ile z prawej (patrząc na ostatnie zdjęcie) nie mam wątpliwości, bo zamontuję na uchwycie ściennym w rogu i skieruję w stronę rogówki, tak mam problem ze stroną lewą. Czy też zamontować na uchwycie w którymś ze zgięć, czy po prostu w miejscu, gdzie zaznaczyłem x1 i głośnik skierować do przodu (w stronę ekranu)? Proszę o pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 24 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2019 A może bipol w pozycji 3? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert17 Napisano 24 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca 2019 To model głośnika czy sposób montażu? Głośniki mam, polk audio t15 Lewy już zamontowany czas na drugi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 24 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2019 (edytowany) Moim zdaniem symetrycznie, o dobór głośności, opóźnień i brzmienia zadba amplituner. A bipole to inny rodzaj kolumn, tylko że skoro już masz, to nic nie zmieniaj. Edytowano 24 czerwca 2019 przez yahoo111 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2019 Myślę że przy takim układzie nie zrobi to na prawdę różnicy. Odległość będzie minimalna. Tyle że jeśli głośnik będzie zawieszony plecami do ściany to inaczej będzie grał. Ten drugi ma więcej przestrzeni. Ale przy kolumnach efektowych różnice będą na prawdę do korekcji na kalibracji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts